29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Çubuk ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

28.10.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Durmuş Kıran, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çelenk sunma programının ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrası yaşananları konu alan "15 Temmuz Demokrasi, Milli İrade Destanı ve Şehitler Fotoğraf Sergisi" törenle açıldı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde açılan sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrası Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingleri'nde ilçede çekilen fotoğraflar yer aldı.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sergiye vatandaşlar ilgi gösterdi.

"15 Temmuz milli iradeye sahip çıkma günüdür"

Kaymakam Şahin, serginin darbe girişimi ve sonrası yaşanan olayları konu aldığını söyledi.

15 Temmuz'un Çanakkale ruhunun tekrar canlandığı bir diriliş günü olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"15 Temmuz milli iradeye ve geleceğe sahip çıkma günüdür. O gün milletimiz tanklara, tüfeklere, toplara, uçaklara karşı vücudunu siper ederek darbe girişimine karşı çıkmıştır. Milletimizin bundan sonraki nesillere, demokrasisine, iradesine, devletine ve kendi seçtiği hükumetine sahip çıkma adına verdiği çok önemli mesajları barındıran bu sergi ilçemize hayırlı uğurlu olsun."

15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının kalkıştığı darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise acil şifalar dileyen Şahin, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Halkın sergiye büyük ilgi gösterdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ise "Halkımızın ve gençlerimizin yoğun ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor. Sergi ve benzeri faaliyetlerle milletimizin cumhuriyetine, demokrasisine ve milli irademize seçilmiş hükümetimize sahip çıkmak adına biz de üzerimize düşen görevleri yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Sergi, kasım ayı sonuna kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement