29 Eylül Dünya Kalp Günü - Son Dakika
Güncel

29 Eylül Dünya Kalp Günü

29 Eylül Dünya Kalp Günü

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizinin ülkede görülen ölümlerin en sık nedenlerden biri olduğunu bildirdi.

29.09.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizinin ülkede görülen ölümlerin en sık nedenlerden biri olduğunu bildirdi.

Tepe, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de her 10 ölümden 4'ünün kalp krizi nedeniyle yaşandığını ifade etti.

Kalp krizi geçiren bir kişi için tedaviye başlanıncaya dek geçen sürenin en önemli faktörlerden biri olduğunu kaydeden Tepe, şöyle devam etti:

"Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmek hayati önem taşımaktadır. Halkımızın farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefimiz bulunmaktadır. Bunlardan birincisi toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesinin sağlanmasıdır. Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tibbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Diğer hedefse acil durumlarda 112'yi arayarak hastaneye ambulansla gitmelerinin ve uygun tedaviye erişimin sağlanmasıdır"

Halkın kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için derhal 112 Acil Servisi aramasının ne kadar önemli olduğunu anlaması gerektiğini belirten Tepe, "Kalp krizinin farklı tiplerinin bulunduğu ve bunların tedavilerinin değişebileceği dikkate alınarak 112 Acil Servisi zaman yitirmeden aranmak, kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Eylül Dünya Kalp Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement