29 Kişinin Yargılandığı Fetö Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

29 Kişinin Yargılandığı Fetö Davası Başladı

Samsun’da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurların aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 29 kişinin FETÖ’ye üye olmak suçundan yargılanmasına başlandı.

27.02.2017 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurların aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 29 kişinin FETÖ'ye üye olmak suçundan yargılanmasına başlandı.

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte üye olmak ve finans sağlamak suçlarında meslekten ihraç olan kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce görevli memurlardan oluşan 3'ü tutuklu 29 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması sanık sayısı fazla olduğu için adliyenin konferans salonunda yapıldı. Tutuksuz olarak yargılanan, vaizken memuriyetten ihraç olan H.M.A. verdiği ifadede FETÖ örgütünün dini temeli zayıf ya da zengin kişileri tercih ettiğini söyledi. H.M.A., "Vaaz verdiğim camilerde cemaatin arkasında namaz kılmak zoruma gidiyor. Beraatimi istiyorum ve bir an önce görevime dönmek istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ü.B. ve Ö.Ö.'nün tahliyesine, İ.P.'nin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 24 Nisan'a ertelendi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 29 Kişinin Yargılandığı Fetö Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement