29. Uluslararası İzmir Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

29. Uluslararası İzmir Festivali Başlıyor

Festival, 2 Temmuz gecesi Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi'nin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki gösterisi ile sona erecek.

23.05.2015 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın(İKSEV) düzenlediği 29. Uluslararası İzmir Festivali'ni, 26 Mayıs 2015 salı gecesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak şef Riccardo Muti yönetiminde Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası Konseri ile başlayacak.

Yıllardır dünyanın en iyi orkestralarını ve şeflerini İzmir Festivali'nde ağırlayan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 29. Uluslararası İzmir Festivali'nde çağımızın en büyük şeflerinden Riccardo Muti'yi konuk edecek. Muti, açılış gecesi 2004 yılında 600 çok yetenekli sanatçı arasından uluslararası bir kurulla seçtiği genç sanatçılardan oluşan Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası'nı yönetecek. Riccardo Muti ve genç orkestrası İzmir konserinde Schubert'in Op. 170, Do Majör Uvertürü (İtalyan Stilinde) ile Mozart'ın Re Majör 35. Senfonisini (Haffner) seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde Muti, İzmirli dinleyicilerine efsane Verdi yorumlarından iki örnek sunacak. Bu bölümde Verdi'nin I Vespri Siciliani Operası'ndan Senfoni ve Dört Sezon başlıklı üçüncü perde dansları yer alacak.

AASSM'de saat 21.30'da başlayacak konser öncesinde İKSEV, Festival'e katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkürlerini sunacak. Tören 20.30 başlayacak ve kayıt yapılacağı için kapılar kapatılacak.
İKSEV'in Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları ve Eczacıbaşı Holding'in ana sponsorluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve İstanbul Caz Festivali işbirliği ile düzenlediği Festival'in biri halka açık 11 etkinliği, AASSM, E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 29. Uluslararası İzmir Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement