2aykırı Kumpanya Almanya'da Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

2aykırı Kumpanya Almanya'da Ayakta Alkışlandı

2aykırı Kumpanya Almanya\'da Ayakta Alkışlandı

Aykırı Kumpanya Almanya'da ayakta alkışlandı Almanya'nın Essen kentinde dün akşam sahnelenen Enver Aysever ile aykırı Kumpanya, salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

20.04.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aykırı Kumpanya Almanya'da ayakta alkışlandı

Almanya'nın Essen kentinde dün akşam sahnelenen Enver Aysever ile aykırı Kumpanya, salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Edebiyatçı olan ve 'Aykırı Sorular' adlı televizyon programıyla büyük bir izleyici kitlesine ulasan Enver Aysever, çalıştığı son televizyon kanalından ayrıldıktan sonra hazırladığı aykırı Kumpanya adlı müzikli gösterisi ile izleyicisiyle buluşuyor. Enver Aysever, vokalde Özge Metin, bas gitarda Sinan Gürsoy, akustik gitarda Gökhan Büyükkara'nın yer aldığı grubuyla Essen şehrinde bulunan tanınmış tiyatro Katakomben'de izleyici karşısına çıktı. 'Biz, aykırı Kumpanya ile Türkiye'nin dört bir yanında çapulcular toplantısı yapmaya alışmıştık, bugünde Almanya'da sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz' diyerek programına başlayan Enver Aysever, 'Burada yaşayan insanların, Türkiye'de olup bitenlere daha fazla duyarlı olduklarını gördüm. Uzakta olup ta Türkiye'nin orta doğu ülkesi olacak kaygısı taşıyanlar korkmasın, orada hala çapulcular ve dimdik ayakta durmaya devam ediyorlar' dedi.

RTÜK PEŞİMİ BIRAKMADI

Aykırı Sorular adlı televizyon programı ile yaşadığı bazı gelişmeleri izleyicisi ile paylaşan Enver Aysever, 'Programda ne dense, RTÜK bize ceza yağdırıyordu. RTÜK, bir türlü peşimi bırakmıyordu, ama o cezalar arasında unutamadığım ise, şeffaflığını kendi yorumuyla anlatan Ali Ağaoğlu ile yaptığım programdı' diye anlattı. Enver Aysever, müzik eşliğinde devam eden programında Türkiye'nin siyasi tarihinde yaşanan olayları mizahi dille anlatırken, salonu dolduran izleyiciler adeta kahkahaya boğuldu. Kitap yazmaya nasıl başladığını ve nelerle karşılaştığını da ara ara anlatan Enver Aysever, Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Cem Karaca, Rıfat Ilgaz ve Deniz Geçmiş gibi isimlerin yaşamlarından öyküler anlatarak ta izleyicileri hem düşündürdü, hem de duygulandırdı. Günümüz siyasetine de değinen Enver Aysever, CHP'nin hazırladığı alkışlıyoruz adlı seçim reklamını da eleştirdi. Salonu dolduran seyircilere hep birlikte alkışlayın diyen Aysever, 'Bu nasıl bir reklam, alkışlayarak protesto edilir, alkışlıyorsunuz birde altına, protesto ediyoruz diye yazıyorsunuz' dedi.

36 YIL ARADAN SONRA ATİLLA İLHAN'I TİYATROYA GETİREREK TARİHE GEÇTİM

Gezi Parkı olayları nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ali İsmail ve Ahmet Atakan gibi isimleri de anmadan geçmeyen Enver Aysever, 'Berkin bizim, Filistin'dekiler bizim, Suriye'dekiler bizim, Antakya'dakiler bizim, efendiler acıları yarıştırmayın, çocukları vurmayın' sözleri salondan büyük alkış aldı. Ünlü şair Atilla İlhan adına hazırladığı bir oyun sırasında yaşadıklarını da anlatan Enver Aysever, 'Atilla İlhan'ın yaptıklarına dair uzun bir çalışma yaptım, sonra oyun için kendisini arayarak böyle böyle yaptınız diye anlattığımda Atilla İlhan bana, çocuğum, sen onları şimdi okudun, ama ben onları 40 yıl önce yazdım, dolayısıyla da hiç birini hatırlamıyorum dedi. Sonra oyunu hazırladık ve Atilla İlhan'ı davet ettim. Türk edebiyatında hiç bir yerim ve değerim yoksa da, 36 yıl sonra Atilla İlhan'ı tiyatro salonuna getirmiş olarak, tarihteki yerimi almış bulunuyorum' dedi.

Programın son bölümünde sürprize de imza atan Enver Aysever, Cem Karaca'nın 'Bir gün belki hayattan' adlı şarkısını grubu eşliğinde seslendirerek salondan büyük alkış aldı. Gösteri sonunda salonu dolduran kalabalık hep birlikte, Enver Aysever ve grubunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Program sonrası habercilerin sorularını yanıtlayan Enver Aysever, 'Bir vicdan, bir duygu, bir haysiyet direnişi gibi değerler kaybolmuyor. Aykırı Kumpanya da, bu bağlamda Türkiye'de büyük destek görüyor, aynı desteği hatta biraz fazlasını da Almanya'da görmek bizi mutlu etti' dedi. Aykırı sorular ile tekrar televizyonlara döner misiniz? sorusuna Aysever, 'Bir yıldır yayında olmamasına rağmen aykırı Sorular, hala Türkiye'de ödül almaya devam ediyor ve büyük bir destekle de konuşulmaya devam ediyor. Koşulların uygun olması halinde, yeniden aykırı Sorular ile izleyici karşısına çıkabilirim' yanıtını verdi. Enver Aysever, daha sonra salonda takipçilerinin kitaplarını imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2aykırı Kumpanya Almanya'da Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement