2paris Unesco?da Dede Korkut ve Gaziantep Kültürel Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

2paris Unesco?da Dede Korkut ve Gaziantep Kültürel Etkinliği Düzenlendi

2paris Unesco?da Dede Korkut ve Gaziantep Kültürel Etkinliği Düzenlendi

Paris UNESCO'da Dede Korkut ve Gaziantep kültürel etkinliği düzenlendi Paris UNESCO Genel Merkez'inde UNESCO 70. yıldönümü ve Türk sözlü geleneğinin efsanevi Dede Korkut kitabının bilinen ilk nüshasının bulunmasının 200. yıl dönümü nedeniyle konser verildi.

16.04.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris UNESCO'da Dede Korkut ve Gaziantep kültürel etkinliği düzenlendi

Paris UNESCO Genel Merkez'inde UNESCO 70. yıldönümü ve Türk sözlü geleneğinin efsanevi Dede Korkut kitabının bilinen ilk nüshasının bulunmasının 200. yıl dönümü nedeniyle konser verildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Genel Merkezinde düzenlenen konser Uluslararası Türk Akademisi sponsorluğunda gerçekleşti.

Bu kültürel etkinlikle, Türk dünyasının uluslararası ortamda sosyo-kültürel tarihi başarılarını tanıtmak amaçlandı.

Türk edebiyatının başyapıtlarından Dede Korkut destanından esinlenerek hazırlanan programda senfoni orkestraları eşliğinde, Azeri, Kazak, Türk ve Türkmen sanatçılar, ozanlar ve müzisyenler tarafından Türk edebiyat sanatının müzikal sunumu yapıldı.

Etkinliğe, Türkiye'nin UNESCO nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Türkiye UNESCO Ulusal Komisyonu, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan Daimi Heyetleri, Katılımcı ülke büyükelçileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı açılış konuşmasında 'Türkiye yabancılara kapılarını açıyor. Ekmeğini paylaşıyor. Nefret ve öc alma kültürüne tolerans, saygı, sevgi telkin ediyor. UNESCO'nun da yaptığı gibi toleransı ve sevgiyi telkin ediyor.'

BÜYÜKELÇİ BOTSALI EKMEĞİNİ PAYLAŞTI

Büyükelçi Botsalı açılış konuşmasından sonra elindeki ekmeğini sanatçılar ve konuklarla paylaştı.

UNESCO Yaratıcı Şehirler içinde yer almak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi konser sonrası düzenlene resepsiyona ev sahipliği yaptı. Binin üzerindeki konuklarına Gaziantep yöresel mutfağından ikramlar sunuldu. Tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı ve yerel sanatçıları tarafından Antep yöresel müzik dinletisi yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2paris Unesco?da Dede Korkut ve Gaziantep Kültürel Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement