Tunç Şahin ve Özge Özpirinçci Madrid Türk Film Festivalinde - Son Dakika
Güncel

Tunç Şahin ve Özge Özpirinçci Madrid Türk Film Festivalinde

Tunç Şahin ve Özge Özpirinçci Madrid Türk Film Festivalinde

Madrid'de düzenlenen Cinema of Turkey akademik film festivali kapsamında Tunç Şahin'in yönettiği ve Özge Özpirinçci'nin oynadığı Karışık Kaset filmi izleyiciyle buluştu.

29.05.2015 10:07  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Tunç Şahin ve Özge Özpirinçci Madrid Türk Film Festivali'nde

Madrid'de bu yıl ikincisi düzenlenen Cinema of Turkey akademik film festivali kapsamında Tunç Şahin'in yönettiği ve başrolünde Özge Özpirinçci'nin yer aldığı Karışık Kaset filmi genç izleyicilerle buluştu.

Film gösteriminin ardından öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Şahin ve Özpirinçci verdikleri röportajda Türk sineması ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Sinemanın akademik anlamda ele alınarak gelişimine fırsat sağlayan Cinema of Turkey gibi bir organizasyonda yer almaktan keyif duyduğunu belirten Tunç Şahin Türk sinemasının akademik desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. İlk uzun metraj filmi izleyici ile buluşan Şahin 'Benim amacım kendim izlediğimde keyif alabileceğim türde yapımlara imza atabilmek' dedi.

Türk dizi sektörünün Türk sinemasına etkisiyle ilgili konusan Özge Özpirinçci: 'Dizi yoğunluğu sinemayı biraz baltalıyor. Oyuncu olarak yaptığım işlerde sürekli bir koşturmaca içindeyim. Bu koşturmaca oyuncuların verimini ister istemez etkileyebiliyor' şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası konuklar ve organizasyon ekibi akşam yemeğinde bir araya geldiler.

CİNEMA OF TURKEY FESTİVALİNDE İKİNCİ GÜN

Cinema Of Turkey Festivalinin 2. gününde Uygar Şahin'in aynı adlı romanından uyarlanan ve Tunç Şahin'in yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi olan Karışık Kaset İspanyol sinema öğrencileriyle buluştu.

Film gösterimi öncesinde, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi sinema ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Ceyhan Kandemir ve Doç. Dr. Özgü Yolcu kısa birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında dijital sinema alanında Almanya ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri uluslararası yüksek lisans programına değinen Kandemir, konuk eğitmen olarak İspanyol akademisyenleri ve öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Kandemir'in ardından İstanbul Üniversitesi'ni öğrencilere tanıtan Doç. Dr. Özgü Yolcu, proje ağırlıklı bir değerlendirmenin önemine değindi. Yolcu, gelecekte öğrencilerin sadece bir transkriptle değil dolu dolu bir portföyle mezun olmasını hedeflediklerini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunç Şahin ve Özge Özpirinçci Madrid Türk Film Festivalinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement