3. Antalya Televizyon Ödülleri - Son Dakika
Yerel

3. Antalya Televizyon Ödülleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen "3.Antalya Televizyon Ödülleri" adayları ön jüri toplantısıyla belirlendi.

04.04.2012 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen "3. Antalya Televizyon Ödülleri" adayları ön jüri toplantısıyla belirlendi.

Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema-Tiyatro Müzesi'nde bir araya gelen Ömer Uğur, Aytekin Çakmakçı, Yüksel Aytuğ, Bilal Özcan, Çiğdem Tunç, Prof. Dr. Bilal Arık, Metin Uca, Tayfun Talipoğlu, Memet Güler, Atilla Aksoy, Yetkin Dikinciler, Gizem Merve Kaboğlu, Ali Eyüboğlu, Akgün Keskin Sakarya, Adem Akyürek, Sancar Sayın, Kenan Değer'den oluşan ön jüri, 37 kategoride 29 dizi, 170 televizyon programı ve 23 belgeseli oylayarak adayları belirledi.

-Çok izlenen diziler ve oyuncuları yarışacak-

Mardan Palace Otel'de 21 Nisan'da düzenlenen ödül töreninde Adını Feriha Koydum, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Hayat Devam Ediyor, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Umutsuz Ev Kadınları, En İyi Drama Dizisi Kategorisi'nde yarışacak.

Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi), Fikret Kuşkan (Hayat Devam Ediyor), Nejat İşler (Keşanlı Ali Destanı), Halit Ergenç (Muhteşem Yüzyıl), Erkan Petekkaya (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) En İyi Drama Erkek Oyuncu Kategorisi'nde, Meltem Miraloğlu (Hayat Devam Ediyor), Deniz Çakır (İffet), Meryem Uzerli (Muhteşem Yüzyıl), Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) ve Songül Öden (Umutsuz Ev Kadınları) En İyi Drama Kadın Oyuncu kategorisinde mücadele edecek.

Drama Dizisi En İyi Yönetmen Kategorisi'nde de Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'yle Doğan Ümit Karaca, Hayat Devam Ediyor ile Yıldız Hülya Bilban, Keşanlı Ali Destanı'yla Çağan Irmak, Muhteşem Yüzyıl ile Yağmur Taylan ve Durul Taylan, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile Zeynep Günay Tan ödül için yarışacak.

En İyi Komedi Dizisi Kategorisi'nde ise 1 Erkek, 1 Kadın, Leyla ile Mecnun, Seksenler, Yahşi Cazibe ve Yalan Dünya dizileri ön jüri tarafından ilk 5 aday olarak belirlendi.

Komedi Dizisi En İyi Erkek Oyuncu Kategorisi'nde Emre Karayel (1 Kadın, 1 Erkek), Tarık Ünlüoğlu (Avrupa Avrupa), Ali Atay (Leyla ile Mecnun), Rasim Öztekin (Seksenler) ve Olgun Şimşek (Yalan Dünya), Komedi Dizisi En İyi Kadın Oyuncu Kategorisinde ise Demet Evgar (1 Erkek, 1 Kadın), Oya Başar (Alemin Kıralı), Ebru Cündübeyoğlu (Avrupa Avrupa), Aslıhan Gürbüz (Yahşi Cazibe), Füsun Demirel (Yalan Dünya) isimleri ön jüri tarafından tespit edildi.

Komedi Dizisi En İyi Yönetmen Kategorisi'nde Avrupa Avrupa ile Şafak Bal, Leyla ile Mecnun'la Onur Ünlü, Pis Yedili'yle Süleyman Seçik, Seksekler ile Müfit Can Saçıntı ve Birol Güven, Yalan Dünya ile Jale Atabey Özberk yarışacak.

En İyi Gençlik Dizisi Kategorisi'nde Dinle Sevgili, Elde Var Hayat-Sınav ve Pis Yedili, En İyi Dönem Dizisi Kategorisi'nde, Keşanlı Ali Destanı, Mavi Kelebekler, Mazi Kalbimde Yaradır, Mor Menekşeler, Muhteşem Yüzyıl, En İyi Komedi Dizisi Kategorisi'nde ise 1 Erkek 1 Kadın, Leyla ile Mecnun, Seksenler, Yahşi Cazibe, Yalan Dünya yer alacak.

Antalya Televizyon Ödülleri'nin Dramatik Yapımlar Dışı Televizyon Yapımları dalında, Ana Haber Bülteni Sunucusu Kategorisi'nde Ali Kırca (Show TV Ana Haber), Cem Öğretir (ATV Ana Haber Bülteni), Kaan Yakuphanoğullarından (TV 8 Ana Haber Bülteni), Mehmet Ali Birand (Kanal D Ana Haber Bülteni) ve Nazlı Öztarhan (Star Ana Haber) isimleri, Haber-Tartışma Programı Kategorisi'nde 32. Gün (Kanal D-CNN TÜRK), 5N1K (CNN TÜRK), Abbas Güçlü ile Genç Bakış (Kanal D), Haberaktif (TV 8), Siyaset Meydanı (Show TV) programları yarışacak.

Önjüri tarafından Çocuk Programı'nda belirlenen adaylar Ağaç Yaşken Eğilir

(Türkmax), Arkadaşım Bıdı (TRT Çocuk), Keloğlan (TRT Çocuk), Mancınık (TRT Çocuk), Pepee (TRT Çocuk) olurken, Kadın Programı Kategorisi'nde 8 Numarada Şenlik Var (TV 8), Bana Her Şey Yakışır (Kanal D), Derya'nın Dünyası (Kanaltürk TV), Gülben (TRT 1), Melek (Star TV), Komedi Programı Kategorisi'nde de Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni (Kanal D), Kuklagiller (TRT Haber) ve Şanslı Masa

(Kanal D) programları oldu.

Ekonomi-Sektör Programı adayları Airport (Habertürk TV), Akıllı Para

(Bloomberg HT), Ekonomi Manşeti (Skytürk 360), Finans Cafe (CNBC-E), İşte Gündem

(CNN TÜRK) olurken, Sağlık Programı'nda ise adaylar Check Up (CNN TÜRK), Doktorum

(Kanal D), Her Şeyin Başı Sağlık (Kanal 7), HT Sağlık (Habertürk TV), Sağlık Merkezi (Kanal 24) olarak belirlendi.

Güncel Sanat Programı'nda adaylar Afiş (CNN TÜRK), Cine Cafe (CINE 5), Cinemania (Kanal D), Gece Gündüz (NTV), Klak (Bugün TV) olarak belirlenirken, Kültür İçerikli Programı'nda Müzik ve Yol (Habertürk TV), Renkler (Skytürk 360), Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler (Star TV), Yaşamdan Dakikalar (Skytürk 360), Soframız (Star TV), Magazin Programı'nda 2. Sayfa (Kanaltürk TV), Böyle Bir Şey Var Mı- (TV 8), Magazin D (Kanal D), Show Kulüp (Show TV), Süper Starlife (Star TV) programları seçildi.

Sohbet Programı Kategorisi'nde aday televizyon programlarını Güneri Civaoğlu ile Şeffaf Oda (Kanal D), Kral Çıplak (TV 8), Muhabbet Kralı (TV 8), Saba Tümer ile Bugün (Show TV), Soru-Yorum (CNN TÜRK) olarak belirleyen ön jüri, Talk Show-Müzik-Eğlence Programı'nda Beyaz Show (Kanal D), Disko Kralı (TV 8), Medya Kralı (TV 8), Oylum Talu ile Burası Haftasonu (Habertürk TV), Yankılar (TRT Müzik), Bilgi-Kültür İçerikli Yarışma Programı'nda Çarkıfelek (TNT), Eyvah Düşüyorum (Star TV), Kelime Oyunu (Bloomberg HT), Kim Milyoner Olmak İster (ATV) programlarını aday olarak belirledi.

Ön jüri, Spor Programı'nda ise 1'e 1 Futbol (Show TV), Bay Tahmin (TV 8), Bizim Stadyum (TV 8), Sporaktif (Bloomberg HT), Stadyum (TRT 1), Şov İçerikli Yarışma Programı'nda Kazanmak İçin Bir Dakika (Kanal D), O Ses Türkiye (Show TV), Survivor Ünlüler-Gönüllüler (Show TV), Yetenek Sizsiniz Türkiye (Show TV), Yok Böyle Dans (Show TV) programlarını aday olarak belirlerken, Belgesel Kategorisi'nde ise 9 Sıcak Nokta "İstanbul Ormanları Nerede" (İz TV), Ayna-Zambiya (Samanyolu TV), Benim Ali Sami Yen'im (Habertürk TV), Güzel Ülke

(TRT Haber), Sudaki İzler: Tatlı Tuzlu Antalya (İz TV), Yüz Karası Değil Ekmek Parası (İz TV) programlarını aday olarak tespit etti.

Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında "Onur Ödülleri" ise 21 Nisan'daki ödül töreninde Umur Bugay ve Orhan Boran'a verilecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Antalya Televizyon Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement