3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

03.12.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi. Elazığ Öğretmenevi önünden mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Yavuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, engelliler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş, Devlet Koro Binası'nın önünde sona erdi.

Yavuz, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak 3 Aralık'ta engelli vatandaşları yeniden hatırlamak, sosyal hayattaki mücadelelerine katkıda bulunmak ve toplumu engellilere karşı daha duyarlı hale getirmek istediklerini söyledi.

Başta yerel yönetimler olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları ile halkın engellilerin yaşam standartlarını arttırma noktasında her türlü desteği vermesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Her birimiz birer engelli adayıyız. Her an kolumuzu, ayaklarımızı, zihnimizi kaybedebiliriz, ruhsal bozukluklar yaşayabiliriz. Ne olur sakın yüreklerimize engel koymayalım, anlayışlarımıza engel koymayalım. Fiziksel ve zihinsel engeller insanın elinde olmayan şeyler, kaza kader sonucu olan şeyler. Ancak bizler, eğer engellilerin bu hayatta yardımcıları olmazsak, bu hayatta mücadelelerine destek olmazsak, onların da bizim gibi sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmeleri anlamında üzerimize düşeni yerine getirmezsek, biz bu vebalin altından kalkamayız."

Muhabir: İsmail Şen/ Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement