3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Ergün ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Semiz ile Mustafa Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kaymakam Hayatı Taşdan’ı ziyaret etti.

03.12.2013 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Ergün ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Semiz ile Mustafa Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kaymakam Hayatı Taşdan'ı ziyaret etti.

Kaymakam Taşdan, konuklarını makamında ağırlayarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Engelli bireylerle ilgili bir günün olmasının faydalı olduğunu ifade eden Taşdan, "Ama günün her anında onların yaşamlarını kolaylaştırmak için yardım etmek lazım. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda çalışmalar yapması gerekir. Kaymakamlık olarak engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenmekteyiz. 3 ay aralıkla engelli vatandaşlarımızla bir araya gelerek toplantılar düzenleyip ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit edip giderilmesi için çalışmalar yapacağız. Kamu kurum ve kuruluş binalarımız ile ilçemiz genelindeki mekanların fiziki ortamlarının, toplu taşıma araçlarının engelli vatandaşlarımız için kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Şube Başkanı Mehmet Ergün ise her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, "Bizler kendi ayaklarımız üzerinde kimseden yardım almadan hayatımızı idame ettirmek istemekteyiz. Bunun için gerekli olan ortamların bizler için düzenlenmesi lazım. Kamu kurum ve kuruluş binalarımız, yol ve kaldırımlar, toplu taşıma araçları engelli bireylerin rahat kullanacağı şekilde dizayn edilmeli. Ayrıca şehir merkezinde engelliler için tuvaletlerin yapılması lazım" dedi.

Dernek üyeleriyle yakından ilgilenen Kaymakam Taşdan, ihtiyaç ve sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement