3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Sivas'ta 30 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı

03.12.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 30 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Televizyon programcısı Müge Anlı'nın desteğiyle temin edilen tekerlekli sandalyeler, bir restoranda düzenlenen törende, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından 30 engelliye teslim edildi.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, törende yaptığı konuşmada, toplumları oluşturan bireylerin insan hak ve özgürlüklerinden eşit olarak yararlanabilmesinin, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde en önemli etkenlerden birisi olduğu söyledi.

Engelli vatandaşlara sahip çıkma ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın her şeyden önce kutsal bir görev olduğunu dile getiren Kalaylı, "Engellilerin yaşam kalitesini yükseltip, bu yönde sağlıklı çalışmalar yapmak ve sağlıklı çözümler üretip katkıda bulunmak toplum olarak herkesin temel sorumluluğudur" dedi.

-Engelliler Kültür Merkezi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise engelli olmanın insanların kaderi olmadığını belirterek, her sağlıklı insanın da birer engelli adayı olduğunu aktardı.

Belediye olarak yeni dönemde Engelliler Kültür Merkezi yapmayı düşündüklerini dile getiren Ürgüp, "Engelli kardeşlerimiz açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu özel projede engelli kardeşlerimizin faydalanabileceği giriş, çıkış ve asansörler, bunlara uygun havuzlar ve diğer detayları çalışıp önümüzdeki günlerde ortaya koyacağız. Sivas için bunun çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 10 bin metrekare bir alanda bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul da engelli vatandaşların maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmanın, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamanın, yaşam koşuları ve bakım hizmetlerini iyileştirmenin, ön yargılarla mücadele etmenin ve onlara güvenli bir gelecek sunmanın temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Programa, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sivassporlu futbolcular Korcan Çelikay, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Ziya Erdal ve kurum müdürleri katıldı.

Tekerlekli sandalye dağıtım töreninin ardından engelliler Sivassporlu futbolcularla fotoğraf çektirdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement