3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı ve Beyaz Ay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenledi.

04.12.2013 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı ve Beyaz Ay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Kültür Merkezi'ndeki programa Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, İl Müftüsü Hasan Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bekmez, Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkanı Muhammet Emek, Beyaz Ay Derneği Başkanı Ömer Onay ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Coşkun, kentte engelliler için birçok hizmet yaptıklarını belirterek, "Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de engellilerle ilgili yapılan tüm çalışmaların ana hedefinde engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımının sağlanması amaçlanmaktadır. Engelliler yılın bir gününde değil, 365 gününde hayatımızın içindedir. Biz olaya böyle bakıyoruz. Bu kardeşlerimizin en büyük isteği hayatı birlikte paylaşmamızdır. Hayatı paylaşmanın bir yolu birlikte yaşamaktır, sorunları karşılıklı çözmektir. Bu noktada resmi kurumlara, sivil toplum örgütlerimize ve tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye hediye etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement