3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara ve ailelerine yemek verdi Antalya Valisi Türker: "Antalya'da yaklaşık 10 bin kişi, engelli bakım merkezinden yararlanıyor.

03.12.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Muammer Türker, "Antalya'da yaklaşık 10 bin kişi, engelli bakım merkezinden yararlanıyor. Bunlar için devletin ödediği para kişi başı 760 bin lira" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cam Piramit'te engelli vatandaşlara yemek verdi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı yemekte, Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri işaret dili ile İstiklal Marşı okudu.

Antalya Valisi Muammer Türker, yemekte yaptığı konuşmada, devletleri gelişmiş devlet kategorisine getiren unsurun, toplumdaki bütün fertlerin toplumsal yaşama daha fazla katılması, daha fazla entegre edilmesi olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin engelli olmayı istemediğini ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"O yüzden biz devletin imkanlarını elimizden geldiği kadar seferber ediyoruz. Antalya'da yaklaşık 10 bin kişi, engelli bakım merkezinden yararlanıyor. Bunlar için devletin ödediği para kişi başı 760 bin lira. Bütün bunlar şüphesiz ki gelişmişliğin göstergesi. Engelli kardeşlerimizi daha fazla topluma kazandırmak istiyoruz. Biz engellerin kalpte ve gönülde olmamasını arzu ediyoruz."

- "Engelsiz Antalya"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise engelli insanların, ailelerin yaşadığı sıkıntıyı, yaşadığını belirterek, engellilerin, engelli ailelerin "gönüldaşları ve kader arkadaşları" olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmetlerde örnek belediye olacağını ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Belediyemiz engelsiz Antalya için her alanda yanınızda olacaktır ama sadece caddede, sokakta, plajda değil, artık kendi evinizde de yanınızda olacağız. Antalya'da Engelsiz Evler Projesi'ni başlatıyoruz. Yani engelli vatandaşlarımızın evlerinde hayatı kolaylaştıracak düzenlemeleri bizzat belediyemiz yapacaktır. Neler yapacağız? Engelli vatandaşlarımızın konutlarına giriş rampaları yapacağız. Kapı girişlerinin düzleştirilmesi ve kolaylaştırılmasını sağlayacağız. İhtiyaç ve talep varsa mutfak tezgahlarının, lavaboların, elektrik anahtarlarının yüksekliklerinin ayarlanmasını biz yapacağız. Gerekirse aydınlatmada fotoselli sistem kuracağız. İhtiyaç varsa ve talep edilirse yatak ve oturma yerlerini de biz düzenleyeceğiz. Yani engelsiz şehir, engelsiz ev olacak. Şehriniz de engelsiz, eviniz de engelsiz olacak. Rehabilitasyon merkezimiz, eğitim çalışmalarımız, diğer desteklerimiz zaten ayrıca geliştirilecektir."

Programa, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Özel Çocukları Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükran Taçoy ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bıdı da katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement