3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelli öğrenciler ve aileleri Yeşil Düzce İş Eğitimi ve Uygulama Okulu ile Beyaz Ay Derneği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile düzenledikleri 8. Pilav Günü’nde buluştular.

03.12.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli öğrenciler ve aileleri Yeşil Düzce İş Eğitimi ve Uygulama Okulu ile Beyaz Ay Derneği'nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile düzenledikleri 8. Pilav Günü'nde buluştular.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Beyaz Ay Derneği tarafından engellilere ve ailelerine yönelik pilav günü düzenlendi. Bu yıl 8.si düzenlenen pilav günü etkinliğine Vali Yardımcısı Selda Dural, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, okul müdürleri, engelli yakınları ile engelli öğrenciler katıldılar. Etkinlikler kapsamında bazı engelli öğrenciler şarkı söyleyerek hünerlerini sergilerken, İlizyonist Serkan Yazıcı'da birbirinden ilginç gösterileri ile engelli öğrencilerin dikkatlerini üzerinde topladı.

Program sonrası açıklama yapan Vali Yardımcısı Selda Dural, toplumun engellilere bakış açısının her geçen gün değiştiğine dikkat çekerek "Sadece ülkemizde değil tüm Dünya'da engelliler günü olarak ilan edilmiş bir gün. Bir güne mahkum etmek doğru değil ancak farkındalık yaratmak için bugünleri önemsiyoruz. Toplumumuzun engellilere bakış açısında değişim var. Önceden hepimiz biliyoruz ki başta aileleri olmak üzere engelliler görmezden gelinirdi, tecrit edilirdi ve bir ayıpmış gibi algılanırdı. Gözden uzak tutulmaya çalışılırdı. Bu anlayış çok şükür ki bir değişime uğradı. Bunda devletimizin son yıllarda ki politikaların etkisi çok büyük. Engelli okullarının sayısı çok arttı. Daha da artması temennimiz. Engelli ailelerine yönelik hizmet modelleri gelişti ve değişti. Evde bakım ücreti gibi ailelerin de desteklenmesi gibi yenilikler geldi. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar var. Amaç engellilerin topluma yararlı bireyler olarak toplumda yer alması. Eğitilebilir olanlarının eğitilerek topluma kazandırılması, ağır engellilerimizin de maddi ve manevi olarak yüklerinin öncelikle ailelerimizden üzerinden bir nebze olsun alınması. Layığı ile sağlık ve bakım hizmetlerinin karşılanabilmesi. Tabi engelli alilerin işi zor. Anne baba olmak zor bir iş ama engelli çocukların anne ve babalarının yükü daha ağır hale geliyor. Toplum ve devlet olarak bu yükü paylaşmamız lazım. Amacımız böyle günler vesilesi ile toplumda bu duyarlılığı arttırmak gerekse engelli birey ve ailelerin yanında olduğumuzu göstermektir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement