3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.12.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıkların bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Engelli vatandaşların hayata dört elle, kuvvetle sarılabilmesi ve her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için herkesin üzerine çok büyük görevler düştüğünü belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumun içinde, özel ve değerli bireyler oldukları bilinciyle, hayatın içinde engellerin kaldırılarak, toplumsal yaşama katılımlarının hayatımızı daha da güzelleştireceğine yürekten inanıyoruz. Bu kardeşlerimizin yaşamlarının her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan haklarından biridir. Toplumun aktif birer bireyleri olarak gördüğümüz engelli vatandaşlarımızın daima yanlarındayız. Engellilik, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Biz de çalışmalarımızı yaparken toplumda engelli vatandaşlarımızın da olduğunu düşünmeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement