3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.12.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türel, mesajında, engellileri sadece bir gün değil her gün hatırlayan, hatta hiç unutmayan bir zihniyetle çalıştıklarını ve hayata geçirdikleri tüm projelerde önceliği onlara verdiklerini vurguladı.

"Her fırsatta engelli bireylerimiz ile bir araya gelerek sorunlarını, çözümlerini birlikte konuşuyor, bir nevi dertleşiyoruz. Çünkü engelli kardeşlerimizle bizler yol arkadaşıyız, kader arkadaşıyız." ifadesinde bulunan Türel, şöyle devam etti:

"Bana göre asıl engel, insanın gönlündeki vicdanındaki engeldir. Biz her çalışmamızda engeli kaldırıyor, engelsiz bir şehir, engelsiz bir Antalya, engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

2004 yılında hazırladıkları Engelli Rehabilitasyon Merkezi projesinin kendisinin "İlk göz ağrı" projesi olduğunu vurgulayan Türel, bugün dünyaya örnek ve takdir edilen bir kurum haline geldiklerini kaydetti.

Başlattıkları "Mekanlar" projesiyle vatandaşların evlerinde yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yaptıklarına dikkati çeken Türel, mesajında şunları kaydetti:

"Yavuz Özcan Parkı içinde ve Serik ilçemizde hizmete açtığımız Engelli Hizmet Merkezimizde engelli bireylerimiz ve yakınlarına danışmanlık ve yönlendirme hizmeti veriyoruz. Korkuteli, Alanya, Gazipaşa, Manavgat ilçelerimizde de Engelli Hizmet Merkezlerimizi en kısa sürede faaliyete geçireceğiz.Engelsiz ulaşım araçlarımız, önemli işleri için her an engellilerimizin emrinde. Hayata geçireceğimiz 'Antalya'da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi' ile kırsal bölgelerdeki engellilerimizi ziyaret ederek, sorunlarını tespit ediyoruz. Onlara destek oluyoruz. Engelli bireylerimiz için ne yapsak azdır. Bitmedi durmak yok yola devam. Engelli Mola Evi projemizi hayata geçireceğiz. Özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere destek olacağız. Ebeveynlere engelli çocuklarını günü birlik bırakarak önemli ihtiyaçlarını gidermelerine imkan sağlayacağız, bir günlük de olsa nefes almalarına fırsat yaratacağız. Engelli bireye sahip olan ailelerin en önemli korkularından birisi olan 'Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak?' sorusu artık sorulmayacak. Antalya'da yaşayan anne babası ölmüş ya da anne babası sağ ama yaşlılık veya sağlık nedenleriyle engellisine bakamayan ailelerimize destek olacağız. Bu durumdaki engellilere ev sıcaklığında bir bakım ortamı hazırlamak amacıyla Varsak bölgemizde inşaat çalışmaları devam eden engelli yaşam merkezimizle, kimsesiz engellilerimize bakım hizmeti vermeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement