3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Sakarya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

03.12.2016 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezince Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Vali Yardımcısı ve Serdivan Kaymakam Vekili Bekir Dınkırcı, Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Müftüsü İlyas Serenli, şehit yakınları ve gaziler derneği ile engelli derneklerinin temsilcileri katıldı.

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Topuz, burada yaptığı konuşmada, ailesi veya yakınları tarafından bakımı üstlenilmeyen ya da bir şekilde ailesiz kalmış, yaşamını bağımsız olarak sürdüremeyecek durumda olan zihinsel engellilerin maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarını insan onuruna yakışacak şekilde giderebilmek amacıyla aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

Program kapsamında engellilerin hazırladıkları gösterilerin sahneleneceğini ifade eden Topuz, "Sizden istirhamım bugünkü etkinlikleri izlerken ortaya konan bu eserlerin kamera arkası diye tabir edebileceğimiz aylarca süren provaları ve uğraşları da düşünerek izlemenizdir. İşte o zaman harcanan emek ve ortaya konan eserin büyüklüğü daha açık bir biçimde görülecektir." diye konuştu.

Konuşmaları ardından Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma ve bakım altında bulunan engellilerin hazırladığı gösteri sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement