3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gülağzı ve Algı mahallelerinde yaşayan engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye hediye etti.

03.12.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gülağzı ve Algı mahallelerinde yaşayan engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalye hediye etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Gülağzı Mahallesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Aşkın Gedik ile Algı Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Osman Türkoğlu ve 60 yaşındaki İnal Kılınç'a akülü ve tekerlekli sandalye hediye ederek, engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Aşkın Gedik'e akülü sandalyesini engelli vatandaşların evlerine giderek teslim eden Gümüş, toplum olarak en önemli sorumlulukların başında, engelli vatandaşların sorunlarına sahip çıkarak, çözüm üretip, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek geldiğini söyledi.

Bu amaçla Menteşe Belediyesi ve Teknoloji ve Kültür Koleji öğrencilerinin düzenlediği kermesten elde ettikleri gelir ile akülü tekerlekli sandalye aldıklarını anlatan Gümüş, "Aşkın ağabeyimiz artık dışarıya daha rahat, daha güvenli bir şekilde çıkabilecek. Öğrenci kardeşlerimize ve okul yönetimine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Gümüş, daha sonra Algı Mahallesi'nde yaşayan Osman Türkoğlu ve İnal Kılınç'ı ziyaret ederek, Menteşe Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla alınan tekerlekli sandalyeleri teslim etti.

Ziyarette 75 yaşındaki Osman Türkoğlu ile bir süre sohbet eden Gümüş,Türkoğlu'na isteklerini sorarken, ihtiyaçlarının yerine getirilmesi için ilgili birimlere de gerekli talimatları verdi.

Daha sonra engelli vatandaş İnal Kılınç'ı ziyaret eden Gümüş burada Kılınç'a alınan tekerlekli sandalye ve hasta tuvalet sandalyesini teslim etti.

Engelli vatandaşların yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterilen hassasiyetin ve atılan her adımın önemli olduğunu belirten Gümüş, "Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyor, onların hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretiyoruz. Bu anlamda 3 engelli vatandaşımıza 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sürpriz yaparak akülü ve tekerlekli sandalye hediye ettik. Onların heyecanı, onların mutluluğu bizleri de mutlu etti." dedi.

Hem engelli vatandaşlar hem de aileleri için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Gümüş, "Yakın zamanda Kötekli Mahallemizde üniversite'de eğitim gören bir görme engelli öğrencimiz için yurt ve okul yolu arasındaki güzergaha hissedilebilir yüzey taşı döşedik. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için evde bakım ve temizlik hizmeti veriyoruz. Kent merkezinde başlattığımız bu hizmetlerimizi kırsal mahallelerimize de taşıdık." diye konuştu.

Gümüş, hayırseverlerin de kendilerine bu konuda destek verdiğine vurgu yaparak şimdiye kadar 20 engelliye tekerlekli sandalye ulaştırdıklarını dile getirdi.

Engellilerin akülerini kolaylıkla doldurabilmeleri için engelli şarj istasyonları da oluşturduklarını vurgulayan Gümüş, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil girişi, Belediye Parkı ve Kışla Parkında konumlandırılan engelli şarj istasyonlarımızla engelli vatandaşlarımız akülü araçlarını ücretsiz şarj edebiliyorlar. Menteşe Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımız ve aileleri için yaptığımız çalışmalarımıza ve onların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement