3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin - Son Dakika
Güncel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

03.12.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Kızıltepe'deki kaymakamlık bünyesinde SODES projesi Engelsiz Yaşam Atölyesinde kurs gören engelliler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

Programa katılan Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı masaları dolaşarak engellilerle sohbet etti.

Açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmeyi sağlayacak imkanlara kavuşturulması devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Tüm engellilere ve Mardin'in 10 ilçesinden gelen misafirlere merhaba dediklerini belirten Vali Yaman, bundan sonraki engellilerle ilgili programların daha farklı ve güzel olacağına inandıklarını kaydederek "Artık yerel yönetimlerde bu konuda destek verecektir. Bunda hükümetimizin çok önemli katkıları var. 2005 yılından bu yana hükümetin ciddi katkılar sundu ve bu katkılar artırılarak devam edecek. Bu katkılara Mardin'de de kamu kurumlarımız belediyelerimiz de destek verecekler inşallah."

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise şöyle dedi.

"Mardin'de engellilerle ilgili çok az şey yaptığımı söylemek isterim. Maalesef yaşadığımız olağanüstü gelişmeler 15 temmuz belası öncesinde haziran ve kasım seçimleri arasındaki o Türkiye'nin hakikaten çok zor zamanları ve o zor günleri çok özel engellilere yönelik politikalara sahip olmaktan bizi alıkoydu. Ama bu 3 aralık gününde şunu ifade etmek isterim Mardin için çok özel programlar yapmakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Bir sonraki engelliler gününde inşallah çok daha projeli çok daha programlı ve çok daha hazırlıklı Mardin'e bir yıl içerisinde yapabileceklerimizin yada yaptıklarımızın muhasebesini yapacağımız bir gün olsun. Dünya farkındalık günü bütün engelli kardeşlerimizin kutlu olsun. Onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin elinde sadece devletin bir borcu değil onların istedikleri tek şey var farkında olmak ve sevilmek."

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da herkesin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayarak şunları söyledi:

"Engelli olmak bir seçim değildir engelli kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırmak onlara yardımcı olmak bizim için bir insanlık vazifesidir."

Programa ev sahipliği yapan Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan katılan herkese teşekkür etti.

Program daha sonra engellilerin çeşitli gösterileri ile sona erdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Mardin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement