3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Yerel

3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması

Forum Mersin AVM'nin, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı ölümünün sekizinci yıl dönümünde anmak amacıyla gerçekleştirdiği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması ön jüri değerlendirmesi sona erdi.

30.04.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Mersin AVM'nin, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ı ölümünün sekizinci yıl dönümünde anmak amacıyla gerçekleştirdiği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması ön jüri değerlendirmesi sona erdi.

Forum AVM'den yapılan açıklamada, yarışmaya kurmaca türünden 192 sinemacı 215 eserle katıldı. Ön jüri değerlendirmesinde ise 20 film finale kaldı.

Ön Jüri değerlendirmesi sonrasında belli olan 20 eser, Oyuncu Deniz Türkali, Yönetmen Seren Yüce, Görüntü Yönetmeni Mehmet Aksın, Kurgucu Thomas Balkenhol ve Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Erman Ata Uncu'nun jürisinde yer aldığı finalde en iyi olabilmek için yarışacak. Ödül almaya hak kazanan filmler, 10 Mayıs tarihinde Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak. Yarışmanın birincisi 6, ikincisi 3 ve üçüncüsü 2 bin TL ödül kazanacak.

21 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 'facebook' oylamasında en fazla beğeniyi alan filmin sahibi ise 2 bin TL değerinde 'Forum AVM'ler Özel Ödülü'nün sahibi olacak. Çevre temalı filmler ise 'Forum Mersin AVM Çevre Özel Ödülü' için de yarışacak. Jüri üyelerinin ilk üç için belirlediği eser dışında, teması çevre olan filmler arasından seçilen bir film, 2 bin TL değerinde 'Forum Mersin AVM Çevre Özel Ödülü'nü kazanacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement