3. Ayvalık Uluslararası Halk Oyunları Şenliği - Son Dakika
Kültür Sanat

3. Ayvalık Uluslararası Halk Oyunları Şenliği

Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "3. Ayvalık Uluslararası Halk Oyunları Şenliği" başladı.

21.04.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "3. Ayvalık Uluslararası Halk Oyunları Şenliği" başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanı'na yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan şenliğe, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet, Bulgaristan, Kuzey Osetya ve Romanya'dan gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, yaptığı açıklamada, düzenledikleri organizasyona katılımın yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Amaçlarının, Mustafa Kemal Atatürk'ün, dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını renklendirmek olduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Bilen, şunları kaydetti:

"Geleneksel hale getirmiş olduğumuz çocuklar için düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Şenliği'ne bu yıl kortej yürüyüşü ile başladık. Cumhuriyet Meydanı'nda küçük bir sunum yaptık. 23 Nisan akşamında da organizasyonumuza katılan ülkelerin halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Ayvalık'taki okullarımızın öğrencilerinin de katılacağı halk oyunları gösterisi olacak. Buradaki amacımız 23 Nisan etkinliklerinin yaygın hale getirilip, vatandaşlarımızın katıldığı ve bundan haz aldığı bir bayram olduğunu göstermektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 3. Ayvalık Uluslararası Halk Oyunları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement