3 Bin Yıllık Musa Ağacı'na Büyük İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

3 Bin Yıllık Musa Ağacı'na Büyük İlgi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Hz. Musa'nın toprağa diktiği asasının "ölümsüzlük suyu" sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan çınar ağacı, doğal güzelliğiyle ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

25.07.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİT DEMİR - Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Hz. Musa'nın toprağa diktiği asasının "ölümsüzlük suyu" sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan çınar ağacı, doğal güzelliğiyle ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İlçeye bağlı Hıdırbey mahallesinde bulunan "Musa Ağacı", 7,5 metre gövde genişliği ve 17 metre boyuyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında yer alıyor. Musa Ağacı'na ziyaretçi yoğunluğu turizmcileri sevindirdi.

Çok eski tarihlerde içinde berber dükkanının da bulunduğu çınar ağacı, köylülerin düğünlerine de ev sahipliği yapıyor. Evlenmek isteyen çiftler, davetlilerin katılımıyla davul zurna eşiliğinde anıt ağaç altında düzenlenen düğün törenleriyle dünya evine giriyor. Genç çiftlerin özel anlarına tanıklık eden ağaç sayesinde köylüler de ziyaretçiler sayesinde ek gelir elde ediyorlar.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram ve sonrasında Hatay'a gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış olduğunu, bunun da turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

Kente gelen turistlerin tarihi mekanların yanı sıra "Harbiye Şelaleleri" ve "Musa Ağacı" gibi kent için önem taşıyan mesire alanlarında yoğunluk oluşturduğunu dile getiren Nacioğlu, şöyle devam etti:

"Bayram ve sonrasında Samandağ ilçesindeki Titus Tüneli, kaya mezarları ve Musa Ağacı'na çok sayıda ziyaretçi geldi. Bu da turizmin canlanması açısından bizi sevindirdi. Hıdırbey mahallesine gelen ziyaretçiler, orada bulunan ve 3 bin yıllık olduğuna inanılan Musa Ağacı'nı ziyaret ediyor. Ağacın, Hz Musa'nın asasını toprağa bıraktıktan sonra yeşerdiğine inanılıyor. Turizm potansiyeli yüksek bir yer. Musa Ağacı'nın bulunduğu yer gezilip görülmeye değer bulunuyor. Bunun yanında Türkiye'de bulunan tek Ermeni köyü ve sahillerimizde de yoğunluk yaşandı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Hatay'a gelip konaklamalarını ve burada daha çok kalmalarını istiyoruz. Kenti daha iyi tanıyıp ilin güzelliklerini görmelerini istiyoruz."

3 Bin Yıllık Musa Ağacı\'na Büyük İlgi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 3 Bin Yıllık Musa Ağacı'na Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement