3. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika
Spor

3. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

15.05.2016 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

İlçeye bağlı Kızıklı Güreş Arenası'nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Güreş ağası seçilen iş adamı Doğan Çelik, yaptığı konuşmada, güreş organizasyonu için 50 bin lira bağışladığını söyledi. Çelik, gelen istek üzerine bağış miktarını 60 bin liraya çıkartırken, oğlu Yavuz Tuğrul Çelik de Burhaniye Belediyespor Kulübüne 30 bin lira bağışladığını açıkladı.

Etkinliğe katılan 313 pehlivan, çekilen kuralarla rakipleriyle eşleşti. Güreşçiler, sıcak havaya rağmen rakipleriyle kıyasıya mücadele etti.

Baş ve başaltı kategorilerindeki final güreşleri, güreşseverler tarafından büyük heyecanla izlendi. Başpehlivanlık güreşlerinin kuralarını, protokol mensupları gerçekleştirdi. Başpehlivanlık için finale kalan ünlü Kırkpınar başpehlivanları Recep Kara ile Ekrem Yavuz, kıran kırana mücadele etti. Galip gelen Recep Kara, Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyaları törenle verilirken, etkinliğe Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, eski Kırkpınar başpehlivanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 3. Burhaniye-Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement