3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Ödül Töreni

Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteğiyle düzenlenen 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Ödül Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

15.04.2016 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteğiyle düzenlenen 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Ödül Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahraman, üniversitenin Çarşı Yerleşkesinde düzenlenen tören öncesinde, stantları gezdi, öğrencilerle sohbet etti, projeler hakkında bilgi aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Hayatı Fark Et, Dünya Değişsin" başlığı altında gerçekleştirilen festivalin ödül töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için ne lazımsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Bu noktada her zaman için gençlerin yanında olduklarını belirten Çelik, "Üsküdar Üniversitesinin yaptığı bu güzel çalışmaya, ona katkı veren bütün paydaşlara teşekkür ediyor, netice ne olursa olsun 'ben de varım' diyen sevgili öğrencilerimizi gönülden kucaklıyor, hepinize başarılar diliyorum." dedi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız da çalışmalarda aileden okula kadar emeği geçen birçok insan olduğunu ifade ederek, "Asıl eser sahibi öğrencilerimiz. Onları tebrik ediyoruz. Dereceye girsin ya da girmesin, bütün samimiyetimizle, içtenlikle ifade ediyoruz ki keşke bir sıralama yapmak zorunda kalmasaydık. Hepinizi tebrik ediyor, gözlerinizden öpüyorum" diye konuştu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise yapılan işlerde mutlaka bir heyecan olması gerektiğinin altını çizerek, "Bunu yapabilirsek yeni projeler ortaya çıkar. Yarışan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 226 projenin hepsi bizim için değerli" ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de bu tarz çalışmaların öğrencilere büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Tabii ki dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum ama bu festivale katılma cesareti gösteren bütün öğrencileri ayırt etmeden kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, rektör Tarhan, TBMM Başkanı Kahraman'a plaket takdim etti. İsmail Kahraman da, Çelik, Yıldız ve Yelkenci'ye plaket verdi.

Daha sonra başarılı projelere ödülleri takdim edildi. Yarışmada birinci olan okullara ödülleri TBMM Başkanı Kahraman tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından katılımcılarla öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş da katıldı.

Dereceye giren okullar ve projeleri

İstanbul ve çevre illerdeki liselerin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, Fen ve Sağlık Bilimleri dalında zehirli mantarların tespiti için geliştirdikleri "Zehirli Mantarlara Kit" projesiyle İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi birinci olurken, ikincilik ödülünü Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi ile Cağaloğlu Anadolu Lisesinin ortaklaşa geliştirdiği "Biberiyenin Etkisi" projesi aldı. "Keten Tohumunun Kıvam Artırıcılığı" projesi ile Özel Esenler Sınav Temel Lisesi de üçüncülük ödülünü elde etti.

Sosyal Bilimler dalında ise "Çocuk Başarısını Artırma" projesiyle Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi birinci, "Haydi Okulda Türkü Söyleme" projesiyle Özel Gaziosmanpaşa Şevkat Anadolu ve Fen Lisesi ikinci, "Tarihe Dokun" projesiyle Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement