3. Defa Avrupa Şampiyonu Olan Taha Akgül, Asrın Güreşcisine Meydan Okudu3. Defa Avrupa Şampiyonu... - Son Dakika
Güncel

3. Defa Avrupa Şampiyonu Olan Taha Akgül, Asrın Güreşcisine Meydan Okudu3. Defa Avrupa Şampiyonu...

3. Defa Avrupa Şampiyonu Olan Taha Akgül, Asrın Güreşcisine Meydan Okudu3. Defa Avrupa Şampiyonu...

Hamza YERLİKAYA İNŞALLAH BİR TÜRKÜN REKORUNU BİR TÜRK KIRAR SERVET COŞKUN HEDEFİM OLİMPİYATLAR SONER DEMİRTAŞ YİĞİT ANADOLUDAN ÇIKAR 3. Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Taha Akgül, Hedefim Avrupa Şampiyonalarında 8 defa Şampiyon olan Asrın Güreşçisi lakaplı Hamza Yerlikaya'nın rekorunu kırmak dedi.

05.04.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamza YERLİKAYA İNŞALLAH BİR TÜRKÜN REKORUNU BİR TÜRK KIRAR

SERVET COŞKUN HEDEFİM OLİMPİYATLAR

SONER DEMİRTAŞ YİĞİT ANADOLUDAN ÇIKAR

3. Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Taha Akgül, Hedefim Avrupa Şampiyonalarında 8 defa Şampiyon olan Asrın Güreşçisi lakaplı Hamza Yerlikaya'nın rekorunu kırmak dedi.

HAMZA YERLİKAYAİNŞALLAH BİR TÜRKÜN REKORUNU BİR TÜRK KIRAR

Madalya alan arkadaşlarımı kutluyorum ve bizim hedeflerimiz çok büyük diyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Taha Akgül'ü ve Avrupa Şampiyonası'ndan sonraki hedeflerini değerlendirdi. Yerlikaya; Ben buradan emeği geçen sporcu arkadaşlarıma, antrenörlerine masöründen doktoruna, herkese başta sayın başbakanımız ve spor bakanımıza bizlere bu imkanları sağladıkları için çok çok teşekkür ediyorum dedi.

Önlerinde Dünya Kupası, sonrasında ise Dünya Şampiyonası olduğunu belirten Yerlikaya, açıklamalarına şu şekilde devam etti Önümüzde Dünya Kupası, peşinden de Dünya Şampiyonası var. En sonunda da 2016 Olimpiyatları var. Buralar tabii ki altın madalyanın, gümüşün, bronzun alındığı bir organizasyon, ama bizim asıl hedefimiz, 2016 Olimpiyatları'nda milletimizi altın madalya ile taçlandırmak. Çünkü 76 milyonun bizden beklentisi bu. Bu beklentiye cevap vermek lazım. Bu inançla, bu azimle, bu kararlılıkla çalışmak lazım. Biz de bu azim ve inançla çalışıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Mücadeleden asla yılmayacağız. Zaman zaman hakemlerin sporcular üzerinde yapmış olduğu baskılar oldu. Bunlar bizi asla yıldırmayacak. Bizler söke söke hakkımızı almayı da bileceğiz inşallah dedi.

Bu organizasyonların güzel tarafının 2016 Olimpiyatları'nın rezervlerini görmek olduğunu belirten Yerlikaya Yola kimle devam edeceğiz, yolda kimi bırakacağız. Neler yapacağız, stratejimiz ne, nasıl bir yol haritası belirleyeceğiz Çünkü biz en iyisini bulmak, en iyisini bulup onu takıma koyup hazırlamak zorundayız. Bunun gibi stratejik hazırlıklarımız da var. Benim kanaatimce sonu hayırlı ve bereketli olacak. 76 milyonumuza hayırlı olsun diyorum. Çünkü hepsinin kalbi Türk Milli Takım için Türk güreşi için ata sporumuz için atıyor. Bu sevinç ve gururla yolumuza devam ediyoruz şeklinde konuştu. Hamza Yerlikaya, Asrın Güreşçisi lakabını Taha alacak mı sorusuna ise, İnşallah bir Türk'ün rekorunu bir Türk kırar diyoruz. Aynı zamanda Taha, sportif başarısı, centilmenliği, beyefendiliği hem de Sivaslı olması bizim için ayrı bir gurur. Kendisi hemşerim, kutluyorum. İnşallah Taha'yı 8 değil, 18 defa Avrupa Şampiyonluğu ile taçlanmış bir şekilde görürüz. Bunun yanında da 5 - 6 defa Dünya Şampiyonu olmuş bir Taha, bir de 2016 ve 20'de Olimpiyat madalyasını boynuna takmış bir Taha görmek istiyoruz. Çünkü bu potansiyel var. Bu inanç var. Final maçında gördük ki 48 kilo güreşçinin dalamadığı şekilde dalan bir performans gösterdi. Allah nazardan saklasın. Bunun yanında sadece Taha değil, Soner'imiz, Servet'imiz, Yakup'umuz var. Bizim için sporcularımızın hepsi eşit. Tabii başarılı arkadaşlarımızın biraz daha imtiyazı olur. Çünkü biz toplum olarak başarıyı, altın madalyayı çok severiz. Tarih altınları yazar. Bu sebeple altın için mücadele etmek lazım ifadelerini kullandı.

Asrın Güreşçisinin Avrupa rekorunu geçeceğini dile getiren Taha Akgül, Hamza Yerlikaya çok büyük şampiyon olduğunu belirterek, Bizim pirimiz Hazreti Hamza, başkanımızın ismi de Hamza, başkanımızın şampiyonlukları gerçekten kırılması çok zor şampiyonluklar. Ben şu an yolumda emin adımlarla ilerliyorum. Üçüncü Avrupa şampiyonluğum oldu. Kolay değil, 8 Avrupa şampiyonluğu. Başkanımızın 2 Dünya 2 de Olimpiyat Şampiyonluğu var. Kırılması zor rekorlar. Yaşım daha şu an 23 elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım rekorlar konusunda. Geliştirmeye çalışacağım rekorlarımı. Başkanımızın da bizim hakkımızda düşünceleri çok güzel, teşekkür ediyorum. Tesislerimiz yeni yeni mükemmele doğru gidiyor. Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde her şeyimiz iyi. İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla çalışıp üzerine koymamız lazım. Çünkü bütün rakiplere Avrupa Şampiyonu olduğumuz için hedef oluyoruz. Hepsi ayrı bir konsantrasyon gösteriyor. Bundan sonraki Şampiyonalarda üzerine koyarak gitmeliyiz ki madalyalarımızı arttıralım. Dünya 3.'lüğüm var. Şu anda ilk hedefim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya almak. Daha sonra da 2016 Olimpiyatları'nda madalya almayı hedefliyorum. Olimpiyat çok zor gibi. Ama Avrupa Serbest Güreş diye genişleteyim. Başkanım da Sivaslı ben de Sivaslıyım. Serbest Güreş'in son 10 Avrupa Şampiyonluğunun 6 tanesi Sivas'tan, üçü benim, biri Arif Kama biri Gökhan Yamaçlar, biri de Aydın Polatçı. Servet kardeşimle biz güreş eğitim merkezinden beraber yetiştik. Sivas'ın havasında suyunda var şeklinde ifade etti.

SERVET COŞKUN HEDEFİM OLİMPİYATLAR

İlk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Servet Coşkun, Ben de Sivas'ın toprağından olduğuna inanıyorum. Sivas'tan gelen sporcu kamplarda yetişemese bile Şampiyon olarak devam ettirebiliyor. Burada da ben ilk kez katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldum. Bu beni kandırmasın. Bundan sonraki mücadele edeceğimiz turnuvalar öncesinde daha çok çalışıp altın madalyayı hedefleyeceğiz. Buradaki madalyanın bizim sadece bir günlük sevincimiz olmasını istiyorum. Bundan sonraki hedefimiz ise Olimpiyatlar dedi.

SONER DEMİRTAŞ YİĞİT ANADOLUDAN ÇIKAR

Geçen yıl Avrupa İkincisi olan ve bu Şampiyonada bronz madalya kazanan Soner Demirtaş ise; Sivas'ın biraz dışında kaldım ama ban da kendimi Sivaslı sayıyorum. Yiğit Anadolu'dan çıkıyor. Tokat'tan fazla Şampiyon yok ama Şampiyon olmaya Tokat'ıma altın madalya götürmeye çalışacağım şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3. Defa Avrupa Şampiyonu Olan Taha Akgül, Asrın Güreşcisine Meydan Okudu3. Defa Avrupa Şampiyonu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.


Advertisement