3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı - - Son Dakika
Güncel

3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı -

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin Köyü'ndeki yangında 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı.

17.08.2014 03:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin Köyü'ndeki yangında 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Yukarızeytin Köyünün Kayaboğazı Mahallesinde, Yaşar Ergim'e ait ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, rüzgarın da etkisiyle bitişikteki Ali Ergim ve Ahmet Ergim'e ait evlere de sıçradı.

İlk müdahaleyi köylülerin yaptığı yangına, durumun bildirilmesi üzerine köye gelen Osmancık ve Kargı Belediyesine ait 4 itfaiye aracı ile Çorum Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 arozözle müdahale edildi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangında, 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık tamamen yandı.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangın mahallinde soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

- "Telefon olmadığı için itfaiyeyi arayamamışlar"

Köy Muhtarı Mehmet Yüzgeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında can kaybı ve yaralanmanın yaşanmamasını sevindirici olduğunu belirterek, "Ev sahipleri hayvancılıkla uğraştıkları için yayladalardı. Onlar evde yokken yangın çıkmış. Şu anda 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık tamamen yandı. Bu, köyümüzde yaşanan en büyük yangın. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Köyümüz ilçeye çok uzak olduğu için itfaiyenin gelmesi zaman alıyor. Bu nedenle ilk müdahaleyi kovalarla su taşıyarak köylülerimiz yaptı" diye konuştu.

Bölgede telefon iletişimi olmadığı için yangın ihbarını geç yapabildiklerini ifade eden Yüzgeç, "Yangının çıktığı Kayaboğazı Mahallesi köyümüze 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Burada cep telefonları çekmiyor, sabit telefon hattı da bulunmuyor. Telefon olmadığı için itfaiyeyi arayamamışlar. Yangın haberinin köyümüze ulaşması da zaman aldı. Haber bize ulaşınca itfaiye çağırdık" dedi.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Karagöz de evlerini kaybeden ailelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Karagöz, "Ekiplerimiz yangın tamamen söndürülüp soğutma çalışmaları tamamlanana kadar burada kalacaklar. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediye olarak hasar tespiti için gerekli incelemeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 ev, 3 ahır ve bir samanlık yandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement