3 Günde 3 Bin 128 Türkmen Türkiye'ye Geldi, Göç Dalgası Sürüyor - Son Dakika
Güncel

3 Günde 3 Bin 128 Türkmen Türkiye'ye Geldi, Göç Dalgası Sürüyor

3 Günde 3 Bin 128 Türkmen Türkiye\'ye Geldi, Göç Dalgası Sürüyor

Suriye'de Rusya ve rejimin saldırılarını artırması sonucu Türkiye'ye kaçmaya başlayan Türkmenler, akın akın Türkiye'ye geliyor. 3 günde rakam 3 bin 128'e ulaştı.

01.02.2016 12:22  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalındaki Bayırbucak Türkmenleri bölgesine Rusya ve rejimin saldırılarını artırması sonucu Türkiye'ye kaçmaya başlayan Türkmenler, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nden giriş yapmaya devam ediyor. Son 3 günde Yayladağı'ndan 3 bin 128 Türkmen'in giriş yaptığı belirtilirken, bugün de yaklaşık 3 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Çatışma ve saldırıların Türkmenler'in sığındığı sınırın sıfır noktasındaki Yamadi Köyü'nde bulunan kampa yaklaşması üzerine cuma gününden itibaren kaçmaya başlayan siviller Yayladağı'ndan geçmeye devam ediyor. Türkmen ve Araplar'dan oluşan siviller, Yayladağı merkezdeki 2 No'lu Konaklama Tesisleri'ne alınıyor. Burada AFAD tarafından parmak izleri alınıp fotoğrafları çekilerek kaydı yapılıp tanıtım kartları verilen Türkmen ve Araplar, sağlık kontrolünden de geçiriliyor.


SINIRDA BEKLİYORLAR

Son 3 günde Türkiye'ye 3 bin 128 sivilin giriş yaptığı bildirilirken, Türkiye'ye geçmek için sınırın sıfır noktasında bekleyenler olduğu belirtildi. Bugün de 3 bine yakın sivilin Yayladağı'ndan Türkiye'ye girmesi beklenirken, Yayladağı'nın Güveççi Mahallesi'nde Türkmenler için yapılan 10 bin kişilik çadırkenti de tamamlandı ve bazı Türkmenler bu kampa yerleştirildi. 3 bin 128 kişi ile bundan sonra gelecek sivillerde Türkmen olanların Güveçci'deki çadırkente, Araplar'ın ise Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bulunan çadırkente gönderileceği belirtildi.

TÜRKMENLER'İN 28 KÖYÜ DÜŞTÜ

Bayırbucak Bölgesi'nde 33 köydeki Türkmenler, 4 aydan bu yana devam eden çatışmalarda 28 köyü kaybetti. Arkalarına Rusya desteğini de alan rejim güçlerine karşı mücadelerine devam edeceklerini bildiren Türkmenler, Türkiye sınırına yakın bölgedeki 5 köye çekildiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Günde 3 Bin 128 Türkmen Türkiye'ye Geldi, Göç Dalgası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Diyarbakir: Hepsi işitli zaten 20 13 Yanıtla ARZAF: Bizde varken bu duruş. Emiceniz olsa BUŞ, Belli kuyruk acınız. TÜRK VE İSLAM GÜNEŞİ BİTMEZ 3 1
  • YHTH: BENCE TURKMENLERI GUNEYDOGUYA YERLEŞTIRELIM KURT KARDESLERIMIZLE KOMSU OLURLAR 11 9 Yanıtla
  • YETER ARTIK...: ARAKARINDA BOLCA İŞİD ÜYESİ TERORİST VARDIR KESİNLİKLE ALINMASIN YETER BE KENDİ MEMLEKETİMİZ DE RAHAT NEFES ALAMAZ OLDUK NE BASİT BİR ÜLKEYİZ HER ÖNÜNE GELEN ELİNİ KOLUNU SALLAYIP GİRİYOR RAHATÇA . 13 6 Yanıtla
  • 06: defedin gitsin pis isidli teroristleri 6 11 Yanıtla
  • TY: pkklılar fazla zırlamayın burası turkmenlerin öz yurdu hepinizi sürüp onları yerlestirecegız kudurun siz 7 9 Yanıtla
  • salih: guneydogudaki hdp belediyeleri sakin onlari almayin kürt topraklarinda ne isleri var. 2 13 Yanıtla
  • saydam 01: şamda emevi camisinde namaz kılmak uğruna bütün bunlar başimiza geldii.durmak yok yola devam devam devaaaam 11 2 Yanıtla
  • 38 38 : turkmenler etekli degil gelsinler 10 1 Yanıtla MHP mhp: Peyganberimizde etekli idi,bugün tüm arap alemi de etekli HÜLO Meeeeeeeeee 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı
    18:36 Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobille çevreye rahatsızlık veren 33 kişi ve 26 araca toplam 111 bin 135 TL para cezası uygulandı. Eşref Bitlis Parkı ve çevresinde vatandaşlara rahatsızlık veren şahıs ve araçlar ihbar üzerine polis ekipleri tarafından tespit edildi. Uygulama sonucunda 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası, 26 araca ise toplam 78 bin 894 TL trafik cezası kesildi.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.


Advertisement