3. Havalimanı'nın Adı R.T.E Olacak mı? - Son Dakika
Güncel

3. Havalimanı'nın Adı R.T.E Olacak mı?

3. Havalimanı\'nın Adı R.T.E Olacak mı?

Ulaştırma Bakanı cevapladı

27.11.2014 08:52  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB'in mahkeme kararı olmadan iletişim takibine hiçbir şekilde izin vermediğini söyledi: Artık yasadışı dinlemelerin beli kırıldı diyebiliriz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sistematik yasadışı dinlemelerin önünün kesildiğini açıkladı. Katar'ın başkenti Doha'ya giderken uçakta AKŞAM'a konuşan Elvan şunları söyledi:

3. HAVALİMANI'NIN ADI NEDEN TAYYİP ERDOĞAN OLMASIN?

Proje yürüyor. Şirketlerin bize ulaşan herhangi bir finansman sıkıntısı söz konusu değil. Tarifeli uçuşlar 3'üncü Havalimanı'nda olacak. 12-13 yıldan beri bu ülkenin gelişmesine kalkınmasına çok büyük emek verdi Sayın Cumhurbaşkanımız. Ben açıkçası "3. Havalimanı'na Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi neden verilmesin" diye sormak isterim. Kendisiyle görüşmüş, konuşmuş değilim ama yakışır.

YASADIŞI DİNLEMELER

- Mevcut TİB binasında çalışmalara devam etmek istemiyoruz. O binaya güvenmiyoruz, geçmişi biraz kirli. İçimizin rahat edeceği bir yere taşınma arzusundayız. Yasadışı dinlemelerle ilgili korkuyu doğuran süreç 17 Aralık olmuştur.

SİBER SALDIRI TEHDİDİ CİDDİ

- Dinlemenin yasal prosedürü bellidir. Herhangi bir mahkeme, hâkim kararı olmadan kimsenin dinlenemeyeceği açıktır. TİB'de böyle bir şeye arkadaşlarımız hiçbir şekilde artık müsaade etmiyorlar. Mahkemeden 'dinleme yapılsın' kararı gelmişse 'o telefon kime ait', 'mahkeme kararı şahsa yönelik mi' detaylı araştırmalar yapılıyor. Eksik bir evrak ya da yanlış bir işlem görüldüğü takdirde mahkemeye iade ediliyor. Artık yasadışı dinlemelerin beli kırıldı diyebiliriz.

- Türkiye siber güvenlik alanında ciddi tehditlerle karşı karşıya. Başka ülkeye siber saldırı yapan ülkeler arasında dünyada 3'üncü sıradayız. Gelecek günlerde siber saldırı konusuna daha fazla eğileceğiz. TİB'e eleman alıyoruz. Beyaz 'hacker'lar aracılığıyla yapılan saldırılar karşısında önlemlerimizin de olması lazım. Türkiye'ye yönelik saldırılarda da 8'inci sıradayız. Kurumların daha korunaklı hale getirilmesini sağlayacağız, ekipler oluşturacağız. Siber Güvenlik Kurulu'nu gelecek günlerde toplayacağız.

- Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün ardından havayolu firmalarıyla bilet fiyatlarında indirim için görüşeceğim. Birçok şirket zaten kampanyalar başlattı.

BİRİ KESİLİRSE 10 AĞAÇ DİKİLİR

- Çevreye önem veriyoruz. Bundan sonraki ulaştırma projelerinde 1 ağaç kesilirse 10 fidan dikme şartını getirebiliriz. Şartnamelere bunu koyabiliriz.

Kaynak: AHaber.com

Son Dakika Güncel 3. Havalimanı'nın Adı R.T.E Olacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement