3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

Festival, 2 Mart 11 Nisan tarihlerinde klasik müzik eserlerini 8 konserle Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ve Saint Antoine Kilisesi'nde İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

24.02.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 2 Mart-11 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, festival klasik müzik eserlerini 8 konserle Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ve Saint Antoine Kilisesi'nde İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Festival, Türkiye ve Avrupa'nın başarılı ve ünlü müzisyenlerinin icraları ile barok, klasik, romantik ve modern müzik eserlerine yer verecek.

Festivalin açılış konseri, 2 Mart'ta Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Salonu'nda Berlin Filarmoni Orkestrası solistleri ve piyanist Özgür Aydın ile gerçekleşecek.

Festival programı

Festival, 9 Mart'ta Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Quartet ile devam edecek. Orkestra, çello sanatçıları ile klasikten tangoya, cazdan film müziklerine uzanan geniş bir repertuvar sunacak.

Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat'da 16 Mart'ta arp sanatçısı Çağatay Akyol ve Ankara Filarmoni Orkestrası solistleri baroktan çağdaş müziğe uzanan bir konser verecek. Aynı mekanda 23 Mart'ta "Dört ve Altı El" piyano konserinde, sanatçılar Gökhan Aybulus, Kandemir Basmacıoğlu ve Özgür Ünaldı, tek piyanoda "Dört ve Altı El" için yazılmış orijinal ve uyarlama eserleri seslendirecek. 27 Mart'ta ise İtalya'nın en iyi müzik topluluklarından gösterilen Quintetto Bottesini seyirciyle buluşacak.

Saint Antoine Klisesi'nde, 30 Mart'ta ünlü Fransız trompetçi Romain Leleu ve Fransız virtüöz orgcu Ghislain Leroy konser verecek. Aynı mekanda 9 Nisan'da Hollandalı barok topluluğu Collegium Musicum Den Haag, barok dönemi bestecilerinin eserlerini yorumlayacak.

Festival, 11 Nisan'da Saint Antoine Kilisesi'nde Macaristan'dan katılan Aura Musicale Barok Topluluğu ve Avusturyalı Bas Wolfgang Bankl'ın vereceği konserle sona erecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.opusamadeus.com" adresinden ulaşılabilir. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement