3. Köprü'deki Eyleme Yönelik Açıklama Geldi: İkramiyeler Ramazan'dan Önce Ödenecek - Son Dakika
Ekonomi

3. Köprü'deki Eyleme Yönelik Açıklama Geldi: İkramiyeler Ramazan'dan Önce Ödenecek

3. köprüyü yapan firmanın patronu İbrahim Çeçen, Cumhurbaşkanı'nın önünde işçilere verdiği 3'er bin lira ikramiye ve evlenmek isteyene düğün sözünü tutmamasıyla ilgili şirketten açıklama geldi.

19.04.2016 15:40  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay 3. Boğaz Köprüsü'nde son tabliye yerleştirilme töreninde, yüklenici firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen'den işçiler için aldığı," 3'er bin lira ikramiye, evlenmek isteyenlere düğün" sözü krize yol açtı.

SÖZ VERİLEN İKRAMİYE ÖDENMEDİ

O günkü törende işlerinden ayrılanlara da ikramiye sözü verildiğini belirten, işlerinin bitmesine 2 ay kala ikramiye sözünde durulmadığını, 700 kişinin işten çıkarıldığını belirten 150 çalışan, bu sabah 07.00'de vardiya almayıp, şantiye girişinde beklemeye başladı. İkramiyelerini alana kadar bekleyeceklerini söyleyen işçilerin şantiye girişindeki bekleyişi sürüyor.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada, "Kuzey Marmara Otoyolu ve 3.köprü Projesinde çalışan işçilerin ikramiyelerini alamadıkları iddialarını içeren haberlerin yayınlanması üzerine konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirilme gereği doğmuştur. Projede görev alan işçilere söz verildiği gibi söz konusu ikramiyeler Ramazan ayından önce ödenecek olup iş bitimi nedeni ile işten çıkmış olan isçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir.

YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Az sayıdaki, bazı alt yüklenici şirket işçilerinin ödeme zamanlaması konusunda oluşan yanlış anlaşılmaları giderilmiş olup Türkiye'nin son dönemdeki en önemli projelerinden biri olan 3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ndeki çalışmalar planlandığı gibi devam etmektedir" denildi.

DÜĞÜN MASRAFLARINA DEĞİNİLMEDİ

Yapılan açıklamada, firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde işçilerin düğün masraflarını karşılayacağı yönünde verdiği söze ise değinilmedi. Bu konuyla ilgili şirketin ne yaptığı öğrenilemedi.

3. Köprü\'deki Eyleme Yönelik Açıklama Geldi: İkramiyeler Ramazan\'dan Önce Ödenecek
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi 3. Köprü'deki Eyleme Yönelik Açıklama Geldi: İkramiyeler Ramazan'dan Önce Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement