3.Köprü Konsorsiyumu Rusya'da Bir İhale Daha Kazandı - Son Dakika
Güncel

3.Köprü Konsorsiyumu Rusya'da Bir İhale Daha Kazandı

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin yüklenici firmaları IC İçtaş İnşaat ve Astaldi konsorsiyumu Rusya'da önemli bir ihale daha kazandı.

24.07.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ICA Rusya'nın en önemli otoyollarından Moskova-St. Petersburg paralı otoyolunun tasarım ve inşaatını üstlenecek.

3.köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin de yüklenici firmaları olan IC İçtaş İnşaat ve İtalyan İnşaat Grubu Astaldi konsorsiyumu ICA, Rusya'nın altyapı gelişimi için stratejik bir öneme sahip olan Moskova-St. Petersburg paralı otoyolunun tasarım ve inşaatını üstelenecek.

Rusya'nın ev sahipliğinde yapılacak 2018 Dünya Futbol Şampiyonası öncesinde 36 ayda tamamlanmak üzere planlanan yol inşaatına temmuz ayı sonunda başlanacak. Toplam 140 km'yi bulan yol inşaatının sözleşme bedeli ise 75 milyar ruble tutarında, yaklaşık 1.2 milyar euro olarak belirtiliyor.

Türkiye ve Rusya'da önemli projeleri hayata geçiren iki güçlü firma olan IC İçtaş İnşaat ve Astaldi ortak girişimi ICA; 3.Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin yanı sıra; Rusya'da kamu-özel sektör işbirliği modeli ile hayata geçirilen ve son yıllarda ihale edilen en büyük proje olma özelliği taşıyan St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevre Yolu Projesi inşaatını da yürütüyor. IC İçtaş İnşaat ve Astaldi ortak girişimi Rusya'nın dördüncü büyük havalimanı, St Petesburg Pulkovo Havaalimanı'nın genişletilmesi projesini de 2013 yılında tamamlamıştı.

Yeni imzalanan sözleşme, girişimin daha önceki projeleri gibi Rusya için stratejik bir öneme sahip olmakla birlikte inşaatın tamamlanmasıyla St Petetsburg- Moskova otoyolunun standartlarının en üst seviyeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3.Köprü Konsorsiyumu Rusya'da Bir İhale Daha Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement