Mahkemece İptal Edilen 3. Köprü Planı İBB Meclisi'nden Geçti - Son Dakika
Ekonomi

Mahkemece İptal Edilen 3. Köprü Planı İBB Meclisi'nden Geçti

Mahkemece İptal Edilen 3. Köprü Planı İBB Meclisi\'nden Geçti

3. Köprü'nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

16.07.2015 10:17  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıyer ve Beykoz geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan 3. Köprü'nün bağlantı yolları ile ilgili imar planı değişikliği, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

MAHKEME İPTAL ETTİ BELEDİYE ONAYLADI

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 27 Nisan 2015 tarihli iptal kararında, Boğaziçi alanında kalan alanlarda Boğaziçi Kanunu'nun uygulanması gerektiğini ve plan yapma yetkisinin İBB Başkanlığı'nda olduğuna karar vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan planı yetki yönünden hukuka aykırı bulmuştu. İptal edilen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan değişikliği İBB meclisinden CHP'li üyelerin itirazları ile geçti.


ORMAN TAHRİBATI GELECEKTE HAT SAFHAYA ULAŞABİLİR

İBB Meclisinde oylanan teklifte, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünün "yol güzergahı ve bağlantı yollarının çok büyük bir kısmının orman sınırları içerisinde kaldığı, gelecekte yapılması muhtemel bağlantı yollarının orman alanlarında kalması durumunda orman tahribatı gelecekte had safhalara ulaşabileceğinden orman tahribatının en az seviyede tutulması için projede sunulanın dışında orman alanları içerisinde bağlantı yolu yapılmamasının teminat altına alınması gerektiği." görüşlerine yer verildi.

Orman tahribatının en aza indirilmesi için orman dışı alanlardan alternatif güzergahların seçilmesi, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise yol güzergahının tüneller ve viyadükler ile geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

CHP: HÂLÂ ŞANSIMIZ VAR, PROJEYİ DURDURALIM

Plan değişikliğine 'hayır' oyu kullanan CHP'li Meclis üyeleri adına konuşan Esin Hacıalioğlu, "Hâlâ şansımız var, projeyi durduralım. Otoyolların yapılmasından sonra yeni bir şansımız olmaz. Bu plana imza atmak zorunda kalmayın. Bize yapılan dayatmalara hep beraber hayır diyelim" diye konuştu. Hacıalioğlu'nun konuşması sırasında CHP'li meclis üyeleri '3. Köprü Cinayettir' yazılı pankartlarla konuşmaya destek verdi. AK Partili üyeler ise eleştirilere yanıt vermedi. Kuzey Ormanları Savunması üyelerinin de meclis balkonunda izlediği oturumda özel güvenlik görevlileri sıkı güvenlik önlemi aldı. Oturumda herhangi bir gerginlik yaşanmadı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mahkemece İptal Edilen 3. Köprü Planı İBB Meclisi'nden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • FATİH: Birileri bu ülkenin kalkınmasına şiddetle karşı çıkıyor ama ne pahasına olursa olsun durmak yok yola devamm... 52 2 Yanıtla
  • almanya: Utanmadan sıkılmadan bu chp bu gibi köprüler yollar hava alanlarıni kullanırla . Böyle birde yüzsüzlükleri pişkinlikleri var ama it ürer kervan yürür 23 4 Yanıtla
  • izmirli: izmirde 200 mt yolu 6 aydir yapamadilar bari yapana engel olmayin 23 1 Yanıtla
  • FBli: memlekete bir çivi çaktiginiz yok barı çakana engel olmayın 21 0 Yanıtla
  • 96: ulan siz oraları köprü olmasa da tahrip etçeksiniz ulaşım ihtiyacı var istanbul un bunlar her halta takoz 21 0 Yanıtla
  • osmanlı: Bu vatandaş ömrü boyunca kactane fidan diktide muhalefet yapıyor köprüler tadilata giremiyor artık 2 köprü bu şehre yetmiyor eyyyy cahil chp 17 1 Yanıtla
  • Mehmet Kahraman : Bu zihniyet birinci köprüye ihtisas etmişti.Şimdi en çok onlar kullanıyor. Marmaray öylesine. IT ürün Kervan yürür 15 2 Yanıtla
  • fener06: Bu dayatmaları odtü ormanı zamanında da ankarada yaptılar yol yapıldı şimdi dayatanlarda kullanıyor. 17 0 Yanıtla
  • Aydin Zeyrek: Yarın köprü bitince itiraz edenler Ankara da otti de olduğu gibi daha çok kullanırlar itiraz olsunda doğru yanlış fark tez zihniyeti bu memleketimize zarar veriyor bile bile hep bunu yapiyorlar 13 3 Yanıtla
  • CEVAT KINACI: BU ADAMALARIN KANUNA UYGUN BİR TANE İŞİ OLMAZ MI ARKADAŞ? 1 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement