3. Kuşaktan Belediye Başkanı Kolias, Atalarının Topraklarını Gezdi - Son Dakika
Yerel

3. Kuşaktan Belediye Başkanı Kolias, Atalarının Topraklarını Gezdi

3. Kuşaktan Belediye Başkanı Kolias, Atalarının Topraklarını Gezdi

3 Günlük ziyaret kapsamında Didim’e gelen Yunanistan’ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet Apollon Tapınağı ve çevresini gezdi; Türk-Yunan Dostluk evini ziyaret etti.

18.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Günlük ziyaret kapsamında Didim'e gelen Yunanistan'ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias ve beraberindeki heyet Apollon Tapınağı ve çevresini gezdi; Türk-Yunan Dostluk evini ziyaret etti.

3 Günlük ziyaret kapsamında Didim'e gelen Yunanistan'ın Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias, Babası Efimyo Kolias, amcası Everpis Kolias, Yunanistan Sosyal Halk Parti eş başkanı Sami Payzanoğlu ile Gazeteci Miyasa Karlıova, Apollon Tapınağı ve çevresini gezdi; Türk-yunan Dostluk evini ziyaret etti.

Yunan Heyetine Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ile Türk-Yunan Dostluk evini kurucusu ve Turizmci Mustafa Şentürk eşlik etti.

Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias, Babası Efimyo Kolias, amcası Everpis Kolias, mübadele zamanında ailesinin de bir zamanlar yaşadığı Hisar Mahallesini (Eski adıyla Yoran Köyü) gezdi. Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias kendisinin Didim'e ikinci gelişi olduğunu belirterek "Çok duygulandım. Babam daha önce 2 kere geldi, bu üçüncü gelişi, daha önce 30 yıl önce annesiyle buraya gelmiş ve burada çocukken kaldıkları evi bulmuşlar. Onunla buraya gelmek istemişimdir. Benim için güzel oldu." dedi.

Didim ile Leros adasının kardeş şehir olması için çalışacaklarını belirten Kolias Didim ile Leros adasında turizm, kültür ve ticaretin gelişmesini istediğini belirterek "Didim heyetini Bodrum Cup'a davet ediyorum. Onları da adamızda en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Biz gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"TÜRK-YUNAN DOSTLUK EVİ MEMNUNİYET VERİCİ"

Başkan Kolias Türk-Yunan Dostluk evinin 20 yıl önce kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bu dostluk evinin kurulması çok güzel olmuş. Emeği geçen Mustafa Bey'i kutluyorum. Kendisini Bodrum Cup turnuvasını bekliyorum. Özel olarak ağırlayıp plaket vermek istiyorum. Takdirle karşılanacak bir çalışma…"dedi.

Leros Adası Belediye Başkanı Mischalis Kolias'ın babası 97 yaşındaki Efimyo Kolias ise Didim'de 3 kez olmaktan dolayı mutlu olduğunu, yeniden gelmesinden dolayı yine heyecanlı olduğunu ifade ederek, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ise Leros adasıyla yapılacak işbirliğinin Didim içinde önemli olduğunu belirterek Yuna heyetini Didim'de ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Ziyaret kapsamında Apollon Tapınağı ve çevresi gezildi; hatıra fotoğrafı çektirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Kuşaktan Belediye Başkanı Kolias, Atalarının Topraklarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement