3 Mayıs Dünya Astım Günü - Son Dakika
Sağlık

3 Mayıs Dünya Astım Günü

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin astımın kontrolünü kolaylaştırdığını belirtti.

03.05.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin astımın kontrolünü kolaylaştırdığını belirtti.

Özdemir, Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, astımın akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmelerle seyreden kronik bir akciğer hastalığı olduğunu söyledi.

Hastaların uygun ilaç tedavisiyle günlük yaşamlarına devam edebileceğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Maalesef astımı tamamen kontrol altında olan hasta sayısı hem dünyada, hem ülkemizde istenen düzeyde değildir. Halen 4 astım hastasından biri yılda bir kez astım alevlenmesi nedeniyle acil servise başvurmaktadır. Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru teknikle ve düzenli kullanılmamasının yanında sigara dumanı, alerjenler ve kimyasallar gibi tetikleyicilere maruz kalmak ve obezite gibi durumlar yer almasına rağmen ülkemizde astımlı hastaların yüzde 10'undan fazlasının halen sigara içmekte olduğu ve yüzde 30-40'ının obez olduğu belirlenmiştir. Sigarayı bırakmak ve obez hastalarının kilo vermesi astımın kontrolünü kolaylaştırıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 3 Mayıs Dünya Astım Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement