3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Güncel

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

02.05.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Altıparmak, mesajında, Birleşmiş Milletlerin 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için, 3 Mayıs'ı "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kabul ettiğini hatırlattı.

Bu karar doğrultusunda 3 Mayıs'ın 1994 yılından bu yana tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlandığını anımsatan Altıparmak, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmetidir. Bunu üstlenen basınımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayarak, toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir. Basının, bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır. Bu bağlamda çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörümüzün, özellikle yerel basınımız ve çalışanlarının en zor şartlarda dahi görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri üstün gayret ve çabayı biliyor, takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde, büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde, nice başarılı yıllar temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement