3 Metrekarelik Tamirhaneden Bölge Bayiliğine - Son Dakika
Yerel

3 Metrekarelik Tamirhaneden Bölge Bayiliğine

3 Metrekarelik Tamirhaneden Bölge Bayiliğine

Kayseri’nin Develi ilçesinden Adana’nın Tufanbeyli ilçesine gelip 3 metrekarelik tamirhane açan Mustafa Ateşsoy 41 yılda bir traktör firmasının bölge bayiliğine kadar yükselip 10 kişiyi istihdam etmeyi başardı.

10.07.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Develi ilçesinden Adana'nın Tufanbeyli ilçesine gelip 3 metrekarelik tamirhane açan Mustafa Ateşsoy 41 yılda bir traktör firmasının bölge bayiliğine kadar yükselip 10 kişiyi istihdam etmeyi başardı.

Kayseri'nin Develi ilçesinde inşaat ustası Nazif ve ev hanımı Hatice Ateşsoy'un 4 çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya gelen Mustafa Ateşsoy (59) ilkokulda okurken tamirciliğe merak sararak önce evdeki arızalı makineleri tamir etmeye başladı. Daha sonra ise babası oğlunun bu merakını görerek yazları bir tamirhaneye vererek orada çırak olarak çalışmasını sağladı. Ateşsoy ortaokulu bitirdikten sonra ise devam etmeyerek sürekli tamirhanede çalışmaya başladı. 18 yaşına geldiğinde ise babası Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde tamirci olmadığını söyleyerek ailece Tufanbeyli'ye göç edip burada bir 3 metrekarelik bir tamirhane açtı. Ancak 41 yıl önce Tufanbeyli'de köylerde dahil olmak üzere sadece 15 araç vardı buna rağmen Ateşsoy yılmayarak çalışmaya devam etti. Yıllar geçtikçe Ateşsoy işini büyütmeye Tufanbeyli'de de araçlar artmaya başladı. Ateşsoy önce tamirhanesini büyüttü daha sonra yanına işçi alarak artık işveren pozisyonuna geldi. Yıllar geçtiğinde Ateşsoy bölge bayiliğine kadar yükselip yanında 10 kişiyi çalıştırmaya başladı. Ateşsoy artık sadece Tufanbeyli ve ilçelerine değil bütün bölgeye hizmet veriyordu.

Ateşsoy, başarının anahtarının gece gündüz, yaz kış demeden çalışmak olduğunu belirterek, "Tufanbeyli'ye babam beni getirdiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ancak daha sonra işime dört elle sarılarak devam ettim. 3 metrekarelik tamirhanede başlamıştım şimdi 10 kişiye ekmek veren bir işverenim. Bu benim için büyük bir mutluluk. Hala işçilerimle birlikte traktör tamiri yapıyorum. Patronum diye çekilip köşeme oturmuyorum gece yarısı bile telefonum çalar işe giderim. Ben emeğe saygı duyduğum için bugünlere geldim" dedi.

Bugünlere gelmesinde Kayseri Develi Bölge Bayi Bulut Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Bulut ve çalışanlarının da çok büyük desteği olduğunu ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Metrekarelik Tamirhaneden Bölge Bayiliğine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement