3. Muhtarlar Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

3. Muhtarlar Çalıştayı

3. Muhtarlar Çalıştayı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 3. Muhtarlar Çalıştayı, Çorlu ilçesinde gün boyu süren ve iki oturum şeklinde gerçekleşirken, çalıştayda muhtarlar mahallelerindeki ihtiyaçları ilgili yetkililere iletme imkanı buldu.

18.05.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 3. Muhtarlar Çalıştayı, Çorlu ilçesinde gün boyu süren ve iki oturum şeklinde gerçekleşirken, çalıştayda muhtarlar mahallelerindeki ihtiyaçları ilgili yetkililere iletme imkanı buldu.

Çorlu ilçesinde bir otelde gerçekleşen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan çalıştaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve muhtarlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra birçok sorumluluğu da devraldık. Öncesinde, düzenlenen bir muhtarlar çalıştayı olmadığı için ihtiyaçlar belirlenememişti. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hiç eksilmeyen hizmet aşkımızla, 11 belediye başkanımızın ortak çalışması ve sizlerin de desteği ile bu günlere geldik. Değerli arkadaşlar; önümüzde tam otuz beş ay var. Yani otuz beş ay boyunca yerel seçim yok, genel seçim yok. Sadece hizmet var. Milletvekillerimiz Ankara'nın ve merkezi idarenin koydukları kanun doğrultusunda, bizler de yerel yönetimler olarak burada çalışacağız. Karşılıklı dayanışma içinde olursak 2019 yılında projelerin hepsi hayata geçtiğinde göreceksiniz ki çok mutlu bir Tekirdağ karşımıza çıkacak" dedi.

"2016'YI YATIRIM YILI İLAN ETTİK VE YOL HARİTAMIZI ÇİZDİK"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, yaptığı konuşmasında, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'ın bize verdiği talimat sonrasında, TESKİ olarak 2016 yılını yatırım yılı ilan ettik ve yol haritamızı çizdik. Yatırımlarımızı tüm ilçelerimizde uygulamaya çalışıyoruz. 2016 yılında yaklaşık olarak 200 milyon TL tutarında bir yatırım hacmine ulaştık. Amacımız ilimizi en yatırımcı kuruluşlardan biri yapmak ve su kanal hizmetlerini en iyi şekilde yapmaktır. TESKİ kurulduktan sonra devir aldığımız içme suyu kuyuları, su depoları, arıtma tesisleri pek de iç açıcı değildi. TESKİ olarak bu tesisleri hızla yeniliyoruz. Fayanslarını yeniliyoruz, çevre düzenlemesini yapıyoruz ve TESKİ'nin renklerine boyuyoruz. Çökmüş su kuyularının yerine yenilerini açıyoruz. Su kalitesini arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Kanalizasyon ihtiyacı olan yerlere kanalizasyon hattı yapıyoruz. Kaçak su kullanımına son vermek istiyoruz. Lütfen şahit olduğunuz kaçak su kullanımlarını bizlere ihbar edin. Kaçak olarak kullanılan her su eksik yatırım demektir. Büyük bir yatırım hamlesi içindeyiz. Bu hizmetlerin hepsi sizler için. TESKİ olarak halkımızın 7/24 hizmetindeyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, belediye ile halk arasında iletişim ve koordinasyon köprüsü olması amaçlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 3. Muhtarlar Çalıştayı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Muhtarlar Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement