3 Saatlik Milyonere Milli Piyango'dan Yalanlama - Son Dakika
Ekonomi

3 Saatlik Milyonere Milli Piyango'dan Yalanlama

Milli Piyango Genel Müdürlüğü bir vatandaşın büyük ikramiye çıkan biletinin numarasının değiştirildiği iddiasına yanıt verdi.

06.01.2015 15:16  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Piyango Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında 31 Aralık 2014 tarihli piyango bileti çekilişiyle ilgili, "Müthiş iddia 500 bin TL çıktı, 3 saat sonra değiştirildi", "Üç saat zengin oldum, sonrasında gariban" ve benzeri başlıklı haberlerin yer aldığı kaydedildi. Söz konusu haberlerde, Bursa'da Musa Akça adlı vatandaşın, internet sitesinden yaptığı sorgulamada yılbaşı özel çekilişinde kendisine 500 bin lira ikramiye çıktığını gördüğünü, 3 saat sonra yaptığı ikinci sorgulamada bilet numarasının başka bir numarayla değiştirildiğini iddia ettiği ve Akça'nın Milli Piyango İdaresi hakkında dava açmaya hazırlandığının ifade edildiğini belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

ÇEKİLİŞ NOTER HUZURUNDA TUTANAĞA GEÇİRİLDİ

"Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 14. maddesi ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Bilet Satış, Çekiliş ve İkramiye Yönetmeliği hükmü uyarınca çekilişler yapılmakta olup çekiliş tarihi, yeri, başlama ve bitiş saati, seyri, ikramiye kazanan numaralar ile çekilişe dair diğer hususlar, çekiliş heyeti tarafından düzenlenip imzalanan ve noterce onaylanan çekiliş tutanağında belirtilir. Ayrıca çekilişler kamuoyuna açık olarak noter huzurunda yapılmakta ve kamerayla kayıt altına alınmaktadır.

"LİSTEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Piyango oyununa ait çekilişlerde ikramiye kazanan numaralar, çekilişi takiben, İdarenin internet sitesinde yayınlanmakta, ayrıca satış merkezlerine, basın ve yayın kuruluşlarına ve sanal ortam bayilerine de uygun iletişim araçlarıyla duyurulmakta, birçok yazılı basın ikramiye sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaktadır. Çekiliş sonuçlarının yer aldığı ikramiye listeleri çekilişi takiben bastırılarak, en kısa zamanda satış merkezleri ile başbayilere sevk edilerek vatandaşa ulaşması sağlanmaktadır. Dolayısıyla ikramiye listelerinde herhangi bir değişiklik yapılması mümkün bulunmamaktadır."

"MUSA AKÇA ADLI VATANDAŞIN İDDİALARI TAMAMEN ASILSIZ"

İddiayı ortaya atan Musa Akça tarafından ibraz edilen internet çıktısından, biletin İdareye ait internet sayfasından sorgulanmadığının anlaşıldığına dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Musa Akça adlı vatandaşın iddiaları tamamen asılsız olup konu ile ilgili İdaremizce gerekli hukuki işlemler başlatılacak. Milli Piyango İdaresi, halkımızın güveninden aldığı güçle ve bayilerinin fedakar çalışmalarıyla, Türkiye'nin tanıtımına, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Olimpiyat Oyunları'na, Savunma Sanayii'ne, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kaynak aktararak ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sağlamakta, reklam bütçesinin önemli bölümünü eğitim, spor, sanat ve kültür hizmetlerine ayırarak topluma kalıcı hizmet vermektedir. İdaremizle ilgili asılsız iddialar sadece İdaremize zarar vermemekte, aynı zamanda kamuya aktarılan kaynakların da azalmasına neden olmaktadır. Çekilişlerimizin tamamının tüm medya kuruluşlarına açık olduğunu belirtir, İdaremizle ilgili iddiaları gündeme getirirken daha hassas olmalarını rica ederiz."

3 Saatlik Milyonere Milli Piyango\'dan Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 3 Saatlik Milyonere Milli Piyango'dan Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • cevap ver: Sayistay raporunda cekiliste cikmayan numaralara ikramiye ciktiginin tesbiti yapildi diyor. bunuda yalanlasaniza sahtekarlar. bu yeni turkiyede hersey sahtekarlik uzerine kurulu. tum kurum ve kuruluslari sahtekar. bunu niye yayimlamiyorsunuz yandas sahtekar havuz medyasi. 15 4 Yanıtla
  • KAHRAMAN: MİLLİ PİYANGONUN DÜRÜST OLDUĞUNA ASLA İNANMIYORUM. YALAN, YALAN, YALAN. 15 2 Yanıtla
  • sinan: Loto dan amorti çıkmıştı ama makine görmedi.bayiye kanıtladık aldık ama almayanları makinede sorgulatanları düşünün.Gene müthiş vurgun. 12 2 Yanıtla
  • sinan gùn bolu: Kesinlikle inanmiyorum milli piyango idaresinin dùrùst olduguna.bundan sonra tek bir bilet almam.adam gerizekalimi cikip bòyle bi idda atsin ortaya.genc tòngemen cakal cukal bi tip olsa neyse Bildigimiz temiz yurdum insani bu adam.milli piyango idaresi bu sene tòkezledi.kimbilir senelerdir ne hileler vardi da uyutulduk 12 1 Yanıtla
  • vecdi: Peki sayistayin 'cikmayan numaralara da ikramiye tahakkuk ettirildi 'aciklamasina nasil bir izahiniz olacak. hic sesiniz cikmadi bu konuda. her kurulus bu 12 senede yozlastirildi, ici bosaltildi. allah kahretsin bunlari. 12 1 Yanıtla
  • by meçhul: ben hiç birzaman milli piyangoya inanmadım kesinlikle hile yapıyorlar 10 2 Yanıtla
  • Öztürk: Süper Loto devrediyor devrediyor pat bir bakıyorsun büyük ikramiye Ankara :)) acaba neden ? 11 0 Yanıtla
  • ASLAN: Bende bu iste bisiy var diyorum, canlı yayın konusunda bildigim kadarıyla ki öyle, milli piyango özelleştiği için trt ye ciddi anlamda ücret ödemek zorunda olduğu için canlı yayını kaldırmışlar, yinede inancım tamamen tükendi 9 0 Yanıtla
  • Cin ali m: Bunlar böyle yapiyosa biled alinmaz birdah 6 1 Yanıtla
  • Cin ali m: Yeni yil cekilisine benzer yeni bisey icad edilmeli artik bu biled iside arti sikeye karisdi ya cekilis olarak yeni busey cikariali ve tv karsisinde yapilmali 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement