3 Semavi Dinin Temsilcileri Beşiktaş'ta İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

3 Semavi Dinin Temsilcileri Beşiktaş'ta İftarda Buluştu

3 Semavi Dinin Temsilcileri Beşiktaş\'ta İftarda Buluştu

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeği, üç semavi dinin cemaat önderlerini Ramazan ayının ilk iftarında bir araya getirdi.

07.06.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeği, üç semavi dinin cemaat önderlerini Ramazan ayının ilk iftarında bir araya getirdi. Ortaköy Meydanı'nda kurulan iftar çadırındaki ilk iftara, Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, Episkopos Sahak Maşalyan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Metropolit İrineos Eminansları, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ ve  Üst rahip Abraham Fırat katıldı.

"İNANÇLARI ÖZGÜRCE YAŞAMAK GEREK"

İnançları özgürce yaşamanın gerektiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Şüphesiz Ramazan kardeşlik ve birlik ayı. İftarı sokaklarda halkımızla birlikte yapıyoruz. Özgürlüklerin semti Beşiktaş. İnancımız gereği farklı inançlara sadece saygı duymak değil, onların inançlarını özgürce yaşamayı sağlamak lazım. Onlar bizim zenginliğimiz. Biz de iftar sofralarında orucumuzu açarken, iftarlarımızı daha anlamlı kılmak, daha değerli kılmak için onlarla paylaşıyoruz. Bu değerler hiç şüphesiz büyüyor" dedi.

Vatandaşlar, 3 semavi din adamlarının bir araya geldiği iftarların sürekli yapılması gerektiğini ifade etti. Oruçların açılmasının ardından meydanda kurulan sahnede ilahi ve sema gösterisi yapıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Semavi Dinin Temsilcileri Beşiktaş'ta İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement