3 Termik Santral Daha Özelleştirilecek - Son Dakika
Ekonomi

3 Termik Santral Daha Özelleştirilecek

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için ilana çıktı.

23.09.2014 14:57  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali’nin özelleştirilmesine ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye (SEAŞ) ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınırlar, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazlar "varlık satışı", 79528 ve 73021 numaralı maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları da "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.

SEAŞ'a ait Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar da "varlık satışı" yöntemi ile (Soma B Termik Santrali) satışa sunulacak.

İHALELER PAZARLIK USULÜYLE YAPILACAK

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

SON BAŞVURU TARİHLERİ

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ihalesi ve Soma B Termik Santrali İhalesi için teklifler ayrı ayrı verilecek. İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Katılımcıların, ön yeterlilik başvurusunda bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerini ihale şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayarak Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri için en geç 24 Kasım'a, Soma B Termik Santrali için en geç 1 Aralık'a kadar teslim etmeleri gerekiyor. Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Soma B Termik Santrali, yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerine devredilemeyecek. Söz konusu varlıkların Türkiye'de kurulu yabancı sermayeli şirketlere devri ilgili mevzuat hükümlerine tabi olacak.

3 Termik Santral Daha Özelleştirilecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 3 Termik Santral Daha Özelleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Satılıyoruz...: İnsan sormadan edemiyor; 'Daha nereye kadar satacaksınız?'. . . 18 5 Yanıtla
  • beyaz müslümanlarmış meğer bunlar bilemedik: ak partiyi desteklemiş olmaktan utanç duyuyorum ve hakkımı helal etmiyorum 16 5 Yanıtla saka gibi: gecmiş olsun ama cok gec. . . . 0 0 ASD: :) Çok komiksiniz, utanç duymakla kurtulamazsın çoluğun çocuğun onların torunları ve onlarında torunları bunların bedelini ödeyecek okadar kolay değil !Kapitalizmin kralını yaptınız. 0 0
  • ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN: HERYER TERMİK SANTRAL OLACAK ÜLKEDEKİ YAPIP YAPIP SATIYORLAR NEDEN ÜLKE EŞİKTE ;) TEKEL ÖZELLEŞTİRİLME ADI ALTINDA SATILDI DIS ÜLKELERE TÜRKİYENİN BÜTÜN LİMANLARI DIŞ ÜLKELERE SATILDI BİR LİMANI BİLE YOK ÜLKEMİNİZİN KENDİNE AİT. . TELEKOM SATILDI. ELEKTRİK KURUMU SATILDI VE DAHA NİCELERİ OKUYANLAR BOŞ GEZİYOR SURİYELİSİ IRAKLISI DOLUSTU ÜLKEYE PARASI OLAN ASKERLİKTEN MUAF GARİBANIN COCUGU ÖLÜYOR EMEKLİLİK DESEN HAYAL OLDU 60 YASINA KADAR KİM ÖZEL SEKTÖRDE CALISIPTE PRİM TOPLAYIP EMEKLİ OLACAK BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ BUNLARIN ACISI 5 YIL SONRA CIKACAK GÖRECEKSİNİZ SİMDİ DAHA RÜZGAR ESİYOR FIRTINALAR KOPACAK DAHA YALAMALIK PEŞİNDE KOSUYORLAR 2 0 Yanıtla
  • ASD: Devam devam çok seviniyorum şu haberlere 1 musibet bin nasihatten iyidir devam. . . o gün gelecek !!! 1 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement