3. Tüp Geçitte Geçiş Ücreti Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

3. Tüp Geçitte Geçiş Ücreti Belli Oldu

3. Tüp Geçitte Geçiş Ücreti Belli Oldu

Yavuz'dan ucuz

28.02.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un 3. tüp geçidinin maliyeti 3.5 milyar doları bulacak. 3 katlı geçiş tünelinin fiyatı 3 dolardan az olacak.

Megakentin yeni mega projesi 3 katlı büyük İstanbul projesi tanıtıldı. İhale seçim öncesi yapılacak ve 2020'de bitecek olan proje dünyanın ilk 3 katlı tüneli olacak. Tünelden geçiş ücretiyse 3 dolardan az olacak.

GÜNDE 2 MİLYON KİŞİ

Tünelden günde 120 bin araç geçecek. Metro, 1.5 milyon kişiye hizmet verecek. Günde 2 milyon insanın kullanacağı tünel trafiğe de çözüm olacak.

GEÇİŞ ÜCRETİ

Geçiş ücretiyle ilgili Lüftü Elvan yaptığı açıklamada çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Geçiş ücretlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Avrasya tünelinde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 3 dolar civarında. Bunların altında olacağını düşünüyorum. 5 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. 2019 seçimlerine yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

DEPREME DUYARLI SİSTEM

Elvan, geçidin depreme karşı dayanıklı olduğunu da şu sözlerle ifade etti; "Depreme karşı son derece duyarlı bir sistem olacak, Avrasya Tüneli gibi. Yine ilave olarak belli aralıklarla araçların bir arıza durumunda güvenli şekilde park edebilecekleri alanlar olacak. Her 240 metrede katlar arası geçişi sağlayan alanlarımız olacak. Dünyaya örnek olacak bir proje. Biz bunu gerçekleştirildikten sonra dünyada da birçok yerde bu tür tüneller yapılmaya başlanacak."

ÇEVRECİ PROJE

Elvan, "Çevreci bir proje. İstanbul'un silüetini bozmayacak görüntü kirliliği olmayacak. Özellikle vatandaşlarımızın kendi araçlarını kullanmama gibi eğilimleri olacak." dedi.

Kaynak: Aksam.com.tr

Son Dakika Güncel 3. Tüp Geçitte Geçiş Ücreti Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement