3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl\'de Yapılacak

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl'de yapılacak.

23.12.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl'de yapılacak.

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan (FKA) yapılan yazılı açıklamada, ajans ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle birincisi 2011 yılında Malatya'da gerçekleştirilen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi'nin üçüncüsünün Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle 2015 yılı sonbahar aylarında Bingöl'de düzenleneceği bildirildi.

FKA'nın bölgesel kalkınma alanında çalışan araştırmacı ve uygulamacıları bir araya getirmek, bu alanda yapılan akademik ve pratik çalışmaların paylaşılacağı bir platform oluşturmak üzere uluslararası düzeyde bir kongre düzenleme kararı aldığı hatırlatılan açıklamada,  22-23 Eylül 2011 tarihinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen kongreye 13 ülkeden katılımla 90 dolayında bildiri sunulduğu belirtildi.

Kongrenin başarıyla gerçekleşmesinden sonra, 2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi'nin de 15-16 Mayıs 2013 tarihinde Elazığ'da Fırat Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirildiği, 15 ülkeden katılım sağlanarak 200 dolayında bildiri sunulduğu anımsatılan açıklamada, FKA Yönetim Kurulu'nun, söz konusu kongrenin üçüncüsünü 2015 yılı sonbahar aylarında Bingöl Üniversitesi ile işbirliği içerisinde Bingöl'de gerçekleştirmek üzere karar aldığı bildirildi.

Bingöl Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Taşyapan başkanlığında, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop,  Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen'in katılımıyla Bingöl Valiliğinde gerçekleşen toplantıda, kongreyle ilgili yapılacak çalışmaların görüşüldüğü kaydedilen açıklamada, kongrenin Bingöl'ün kalkınmasıyla ilgili bilimsel araştırmalara, ilin tanıtım ve turizmine önemli bir katkı sağlamasının beklendiği vurgulandı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement