3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yapılacak 3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali'ne 12 ülkeden 300 okçu katılacak.

18.06.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde düzenlenecek 3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali'ne 12 ülkeden 300 yarışmacının katılacağı bildirildi.

Gümüşyay Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel okçuluğu yaşatmak ve geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Yaptıkları faaliyetlerin en önemlilerinden birinin Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali olduğunu vurgulayan Ayhan, katılanların okçuluğu yakından tanıyacağı, yeni bir hobi edinebileceği güzel bir festival hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl festivalin çok sayıda yabancı konuğunun olduğunu ifade eden Ayhan, "20 Haziran Cuma günü başlayacak festivalimize 12 ülkeden ve yurt içinden 300 yarışmacı katılacak. Başta Almanya, Yunanistan, Çin, İspanya ve Malezya'dan olmak üzere çok sayıda ok sevdalısı Gümüşhacıköy'de buluşacak. Birçok ilimizden de katılım olacak. Yarışların yanında okçularımız çeşitli gösteriler de sunacak" dedi.

Ayhan, Dede Korkut Parkı'nda yapılacak festivalde, yerli ve yabancı geleneksel dans gruplarının sahne alacağını, ayrıca 3 boyutlu hayvan figürlü yarışmalar düzenleneceğini de kaydetti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement