3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi

Deneysel Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi, Kayseri'de başladı.

05.05.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deneysel Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi, Kayseri'de başladı.

Derneğin onursal başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kök hücre tedavisinde uluslararası aktör olacağını söyledi.

Artık Türkiye'nin kendi ilacını üretip kendi araştırmalarını yapması gerektiğine dikkati çeken İlhan, kansere yol açan kök hücreye karşı bir aşı üzerine çalışma yapıldığını, bu toplantıda bunların enine boyuna tartışılacağını ifade etti.

Geçen sene Türkiye'de 3 bin 600 kök hücre nakli yapıldığını ve Türkiye'nin bu alanda Avrupa'da dördüncü sıraya yükseldiğini belirten İlhan, ülke olarak sadece miktar olarak değil kalite olarak da çok önemli yerlere gelindiğini vurguladı.

Türkiye'de Kayseri'nin de içinde bulunduğu 5 akredite merkezi olduğunu anlatan İlhan, "Erciyes Üniversitesi'nin transplantasyon ünitesi New York, Paris veya Londra'daki merkezlerle eşit yetkisi var. Bu da bizim kök hücre nakillerindeki başarımızı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte hedeflenmiş ve kişiselleşmiş tedavi üzerine duruyoruz. Yaşla beraber kanserleşme de artıyor. Bunlara yönelik tedaviler geliştirmemiz gerek. 30 yaşındaki bir hastayla 60 yaşındaki kalp, akciğer, hastalığı olan hastaya aynı ilaç verilince başarı sağlanamıyor. Onun için kişiselleştirilmiş tedavi ön plana çıkıyor" diye konuştu.

Kongrede 50'ye yakın bildiri sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Katılımlı Deneysel Hematoloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement