3 Yaşındaki Aslıhan Fizik Tedavi İçin GATA'ya Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

3 Yaşındaki Aslıhan Fizik Tedavi İçin GATA'ya Sevk Edildi

3 Yaşındaki Aslıhan Fizik Tedavi İçin GATA\'ya Sevk Edildi

Sivas’ta, yediği erik yüzünden hayatı kararan üç yaşındaki Aslıhan Cücen fizik tedavi sürecine başlanılması için Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı’na (GATA) sevk edildi.

27.08.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, yediği erik yüzünden hayatı kararan üç yaşındaki Aslıhan Cücen fizik tedavi sürecine başlanılması için Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı'na (GATA) sevk edildi.

Orhangazi Mahallesi 2. Sokak'ta yaşayan Firdevs-Turan Cücen çiftinin iki kızından büyüğü olan 3 yaşındaki Aslıhan'ın, 8 Haziran günü annesiyle birlikte yediği eriğin bir tanesi nefes borusuna kaçtı. Anne Firdevs kaçan eriği çıkartmak istemesine rağmen başarılı olamadı. Annesi ve dedesi küçük kızı otomobille Sivas Devlet Hastanesi'ne götürdü. Nefes borusuna kaçan erik burada yapılan müdahaleyle çıkarıldı. Ancak uzun süre nefes alamayan küçük kız daha sonra yürüme ve konuşma yetisini kaybetti. Küçük kız daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Burada 23 gün tedavi gören Aslıhan'ın tedavisinde bir başarı sağlanamadı. 80 gündür yatağa mahkum olan minik Aslıhan'ın yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) gündeme getirmesinin ardından Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, iş adamları ve hayırseverler harekete geçti.

ANNE FİRDEVS KIZINI YOLCU EDERKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Aslıhan'ın vakit kaybetmeden fizik tedavi başlayıp, sağlığına kavuşması için GATA ile gerekli görüşmelere yapılarak randevu alındı. Sağlığına kavuşup, koşup oynayacağı günü bekleyen Aslıhan bu sabah babası Turan Cücen ve babaannesi ile birlikte özel bir araçla Ankara'ya götürüldü. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da ailenin evine gelerek Aslıhan'ın durumu hakkında bilgi aldı. Aslıhan'ın Ankara'ya götürülüşü sırasında anne Firdevs Cücen uzun süre kızına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Minik Aslıhan'ın diğer yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın Aslıhan'ın sağlığına kavuşması için GATA'ya götürüldüğünü belirterek," 2 ay önce 3 yaşındaki Aslıhan Cücen evladımız bir erik yutmuş ve bu nefes borusuna gitmiş komaya girmiş acilen müdahale edilmiş. Ama şuana kadar yapıla tedavilerde Sivas'ta bir sonuç alınamadığı için Ankara GATA'ya sevk edildi. Gerek valilik, gerekse belediye başkanlığı olsun, iş adamlarımız Ankara'da Aslıhan'ın iyi olması için bir araya geldik. GATA'dan randevu alındı. Allah'ın izniyle inşallah ümitliyiz oradaki doktorlarımızın gayretiyle, bizlerinde duasıyla inanıyorum ki Aslıhan sağlıklı şekilde Sivas'a dönecektir" dedi.

Aslıhan'ın dedesi Ali Cücen ise, torununun Ankara'ya sevk edilmesinde emeği olanlara teşekkür etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3 Yaşındaki Aslıhan Fizik Tedavi İçin GATA'ya Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement