30 Ağustos İçin Anıtkabir'deki Törene Bahçeli Katılmadı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos İçin Anıtkabir'deki Törene Bahçeli Katılmadı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadı.

30.08.2014 10:03  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanıyor. Ankara'da ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anıtkabir'de protokoldeki tek olmayan isim MHP lideri Bahçeli'ydi.

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, yüksek yargı kurumu başkanları, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Törende MHP lideri Bahçeli yoktu. Bahçeli bugün Afyon'da Dumlupınar'daki törenlere katılacak.

İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Devir-teslim töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak amacıyla ilk kez biraraya gelen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de aynı karede görüntülendi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in aralarından bulunduğu yetkililer, Atatürk'ün mozolesine çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu.

ERDOĞAN ANITKABİR DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen, başta zatı aliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri herşeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğrunda mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun."

KILIÇDAROĞLU ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde tebrikleri kabul etti. Anıtkabir'deki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü'ne gelmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Dumlupınar'da olması nedeniyle katılmadı. Ayrıca, CHP ve MHP'den hiçbir milletvekilinin de katılmadığı belirtildi.

30 Ağustos İçin Anıtkabir\'deki Törene Bahçeli Katılmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 30 Ağustos İçin Anıtkabir'deki Törene Bahçeli Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • KURT: BU CHP VE MHP ATATÜRK BAYRAKLARI ASIYOR LAİKLİK DİYOR TÜRKLÜK DİYOR TÜRK MİLLETİNİN ZAFER BAYRAMINDA PKKLILAR GİBİ KÜRTLER GİBİ KAÇACAK DELİK ARIYORLAR BU MİLLETİ SEÇİM ZAMANI GALYANA GETİRMEYE BENZEMEZ BU İŞLER TÜRK MİLLETİNE BİLE SAYGILARI YOK BUNLARI İŞLERİ GÜÇLERİ HÜKÜMETE İFTİRA ATMAK ORTALIĞI KARIŞTIRMK 36 6 Yanıtla
  • orjinal: büsküvetçinin mitinklerinede biz katılmayız herkes ektigini biçer. 16 11 Yanıtla
  • mardinli: mhp chp ve diger döküntü partiler hazmedemiyorsunuz ama yapacagınız birşey yok, cezaevi gezi olayları 17 ve 25 aralık bunlarla beraber sukastler ardından 14 parti bir araya geldi ama yinede milletin dedigi oldu ve sayın erdogan cumhurun başkanı oldu, bunu artık seve seve kabulleneceksiniz yada taşeronluk yaptıgıgız türkiye düşmanlarının yanına defolup gideceksiniz 2000 yıllık devlet kendine yapılan her ihanetin intikamını almıştır, 20 5 Yanıtla mustafa: mardinli sizlerin ciğerini tanıyorum koçum ama şuna çok seviniyorum düne kadar atatürke anıtkabiri kabullenemiyenler şimdi görüyorumki topaç olmuşlar yakında senide anıtkabire götürecem mardinli :) 0 0 mardinliye: vay mardinli ne cok laf biliyormusun biz ne 17 nede 25 araliklari unuturuz biz dogüsta atatürkcüyüz senin pesinde gittin o zihniyet atatürke koymadigi laf kalmadi 14 partide 24 partide birlesiriz bu vatan icin tek bir sizin zihniyetinizle birlesmeyiz ama diyorumki sen atatürkü sevmeye yavas yavas baslasan iyi olur cünkü senin kendi cocuguna anlatacagin bir seyin bilene olmaz hata kendi cocugunun yaninda bilene fikrini aciklama cesaretini bilene bulamiyorsun 0 0
  • mustafa: gazi mustafa demiyor artik buda atatürkcü olmaya basladi demek seve seve olmasada anlarsiniz . . . . . . . . olursunuz haydi aktrolar bekliyom kirmizi tusuna 11 13 Yanıtla
  • KARA MURAT: EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. SEÇİLENE SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ. BU KADAR BASİT VE UCUZ BİR SİYASET OLAMAZ MUHALEFETİN YAPTIĞINA BAK. BU DEVLET HEPİMİZİN HERKES KENDİ KÖŞESİNE ÇEKİLİRSE BU DEVLET NASIL BÜYÜR VE ZENGİNLEŞİR. İŞİNİZ DEVLETİN ÇIKARLARINI KİŞİSEL VE PARTİ ÇIKARLARININ ÜSTÜNDE TUTMAKTIR. SAYGI SAYGI SAYGI BEY EFENDİLER 19 3 Yanıtla
  • :(: Bu güne kadar, özellikle Milli Bayramlarda, O ülke senin, bu ülke benim diyerek, babasının parasıyla gezen kimdi. Gidecek ülke bulamadığı zaman da karnım ağrıyor, ishal oldum katılamayacağım diyen kimdi. Bazı balık beyinliler bunları ne çabuk unutmuş da BAHÇELİ ye laf atar olmuş. Atatürk ve Türk düşmanları Atatürkçü olmuş. 6 15 Yanıtla
  • ata: chp kazana madımı kendi seçmenini yalan larla aldatıp başka yere gitmesini önler başka partiye iftira atar 14 4 Yanıtla
  • toy chp liler: chp yıllardır her partiye iftira attı bakın geçmişine toy chpliler 11 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement