30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali İzzettin Küçük,  20. Zırhlı Tugay Komutan vekili Piyade Albay İsmail Güzeller, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Nihat Kılınç ve katılımcılar şehitlikteki kabirlere karanfil bıraktı.

Vali Küçük'ün makamında tebrikleri kabulünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayram'nı kutladı.

30 Ağustos'ün Türk tarihinin en parlak sayfalarından biri olduğunu ifade eden Küçük, "Bu toprakların ebediyen düşmanın yüzüne kapatıldığı gündür 30 Ağustos. Samsun'da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlayan büyük mücadelenin, kurtuluş savaşının nihayi olarak zaferle taçlandığı gündür. Ağustos ayları Türk milleti için hep şanslı ve uğurlu olmuştur, 26 Ağustos 1071'de de bu toprakların kapıları bizlere açılmıştır. Biz bu Zafer Bayramı'nı her sene onurla gururla kutluyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Caddesi'nde devam kutlamalara Vali Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutan vekili Piyade Albay Güzeller, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Kılınç katılımcıları selamladı.

Geçit töreninin ardından kutlama sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement