Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

Erzincan\'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

Erzincan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2014 13:26  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından kutlamalar, Ordu Caddesi'ndeki törenle devam etti. Akdemir, Bayraktaroğlu ve Başsoy, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı Hasan Yıldırım yaptı. Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu zaferle Türk Ordusu milletiyle dünyaya 'Türk esir edilemez' ve 'Anadolu işgal edilemez' mesajı vermiş, Türkün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu zafer, Türk vatanının işgal ve Türkü esir etme hayalini gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal'in ve ona yürekten bağlı olan yüce Türk milletinin inanç ve azminin zaferidir. Bu zafer, yüce Türk ulusunun bütün dünya devletlerinin 'tükendi' dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlandığı, yurdun her köşesinden ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla sım sıkı kenetlenerek hürriyet ve istiklali için giriştiği Milli Mücadele'de Türk milli birlik ve beraberliğinin, Türk kudreti ve kabiliyetinin neler yapmaya muktedir olduğunu gösterdiği eşsiz bir zaferdir."

Tören, askerlerin ve zırhlı araçların geçişiyle sona erdi. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement