Mersin'de Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Zafer Bayramı Kutlandı

Mersin\'de Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mersin'in Silifke, Gülnar ve Tarsus ilçelerinde tören düzenlendi.

30.08.2014 14:42  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke'de, Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan, yaptığı konuşmada, geçmişi şanla şerefle, gururla dolu yüce Türk ulusunun 30 Ağustos zaferinin, itilaf devletlerine unutulmaz tarihi bir dersin verildiği günün armağanı olduğunu kaydetti.

Her evresiyle düşünülmüş hazırlanmış ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşın, Türk ulusunun, subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha saptayan ulu bir yapıt olduğunu ifade eden Özcan, "Her köşesi ecdat kanıyla süslenmiş bu güzel vatana, rengini şehit kanından alan al bayrağımıza, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin emaneti olan cumhuriyetimize sahip çıkalım. Gösterdikleri yoldan ayrılmayalım, bu vesile ile hepinizin Zafer Bayramı'nı Türk Silahlı Kuvvetleri adına kutlar saygılar sunarım" diye konuştu.

Törenin ardından Kaymakam Fatih Damatlar, makamında tebrikleri kabul etti.

Tarsus

Tarsus ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ise Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli teğmen Kadir Göl, yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağrından çıkmış, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olan askerlerin, dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, vatanın bütünlüğünü, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda koruyup kollayacaklarına dair yüce Türk milleti huzurunda söz verdiklerini kaydetti.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sergilendi. Törene Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve siyasi partilerin başkan ve temsilcileri katıldı.

Gülnar

Gülnar ilçesinde de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdoğan Gümüşbaş, 30 Ağustos zaferinin, şanlı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu aktardı.

Bu zaferin, tarihin her döneminde hür yaşamış yüce Türk ulusunun Ulu Önder'in etrafında kenetlendiği, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde "Ya istiklal ya ölüm" parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu ifade eden Gümüşbaş, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle andığını söyledi.

Program sonunda Kaymakam Tekin Dundar, makamında kutlamaları kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Zafer Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement