İslahiye ve Yavuzeli'nde Zafer Bayramı Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

İslahiye ve Yavuzeli'nde Zafer Bayramı Töreni Düzenlendi

Gaziantep'in İslahiye ve Yavuzeli ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2014 14:59  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslahiye ve Yavuzeli ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İshaliye'de, Milli Egemenlik Meydanı'ndaki kutlamalara, Kaymakam Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Kemal Vural, 106. Topçu Alayı Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ersin Yıldırım katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Çakıcı makamında tebrikleri kabul etti.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmanın yapılmasının ardından program tören geçişiyle sona erdi.

-Yavuzeli

Yavuzeli'ndeki kutlamalar, Rumkale Konferans Salonunda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam Vekili Haşim Kılınç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mehmet Özdemir, Belediye Başkan Vekili İmam Yavuz Altunbaş, İlçe Emniyet Amir Vekili Yaşar Çeneci, daire amirleri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Çavuş Vedat Kılınç yaptı.

Kılınç konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü, ilk gün ki gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladıklarını söyledi.

Zaferin, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını ifade eden Çeneci, "Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi özgürlük ve haysiyetimize yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Tören alanında yapılan kutlamalardan sonra, protokol üyeleri, Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslahiye ve Yavuzeli'nde Zafer Bayramı Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement